علت کار نکردن کفکش
-
خشک کار کردن کفکش
-
فرسودگی قطعات داخلی
-
استفاده غیر اصولی از کفکش
-
انسداد و گرفتگی پمپ کفکش
-
داغ شدن الکتروموتور
-
افزایش فشار کاری کفکش
ممکن است کفکش به دلیل خرابی به کل از کار بیفتد یا به دلایل قابل حل، به صورت موقتی نتواند به کار خود ادامه دهد. در ادامه تمامی این دلایل را بررسی میکنیم.
خشک کار کردن کفکش
کفکش نوعی پمپ غوطهور در آب است. به عبارت دیگر، کفکش باید در حالتی که به طور کامل در آب قرار دارد، کار کند. کار کردن در آب باعث میشود گرمای زیادی که توسط پمپ کفکش تولید میشود، از طریق بدنه کفکش به آب منتقل شود.
بنابراین وقتی پمپ به دلیل بیتوجهی یا به هر دلیل دیگری، مدتی خارج از آب کار کند، گرمای حاصل از فعالیت موتور، میتواند به قطعات داخلی کفکش صدمه وارد کند. حتی ادامه خشک کار کردن کفکش میتواند منجر به سوختن موتور آن شود.
راهکار جلوگیری از خشک کار کردن کفکش
برای جلوگیری از خشک کار کردن کفکش، کار سختی پیش رو ندارید. اگر هنوز کفکش مورد نظر خود را خریداری نکردهاید، میتوانید یک مدل کفکش فلوتردار خریداری کنید. فولتر ابزاری است که خارج شدن آب از کفکش را تشخیص میدهد.
علاوه بر این، فلوتر میتواند وقتی کفکش وارد حالت خشک کار کردن شد، آن را به طور خودکار خاموش کند. همچنین اگر کفکش مجدد وارد آب شود، میتواند به صورت اتوماتیک آن را روشن کند.
در صورتی که کفکش دارید، اما فلوتر ندارد، میتوانید امکان نصب فلوتر روی آن را بررسی کنید. زیرا برخی از مدلهای کفکشهای موجود در بازار، امکان نصب فلوتر را دارند.
فرسودگی و از کار افتادن قطعات داخلی
کفکش از قطعات مکانیکی زیادی مثل پروانه، سیمپیچ و… تشکیل شده است. بنابراین فرسودگی این قطعات امری طبیعی است. استفاده طولانیمدت از کفکش در شرایط عملیاتی سخت، سایش طبیعی قطعات داخلی یا آسیبهای ناشی از ضربههای ناگهانی، میتواند به فرسودگی قطعات مکانیکی یا از کار افتادن آنها منجر شود.
البته یکی از دلایل فرسودگی زودهنگام قطعات داخلی و حتی سوختن کفکش، کیفیت پایین قطعات و مواد اولیه استفاده شده در تولید کفکش است. مثلا اگر بدنه کفکش از جنسی استفاده شود که رسانای مناسبی برای گرما نیست، نمیتواند گرما را به خوبی به آب منتقل کرده و قطعات داخلی زودتر خراب میشوند.
راههای جلوگیری از فرسودگی قطعات داخلی
برای جلوگیری از از فرسودگی قطعات داخلی باید ۲ مورد زیر را در نظر داشته باشید.
-
بررسی دورهای کفکش
-
خرید کفکش با کیفیت مناسب
بررسی دورهای و منظم کفکش ضروری است. اگر که پس از بازرسی دیدید برخی از قطعات فرسوده شدهاند، باید آنها را با قطعات یدکی مناسب و باکیفیت جایگزین کنید. استفاده از قطعات اصلی در تعمیرات، تضمین میکند که کفکش با کارایی بهینه و دوام بیشتر به کار خود ادامه دهد.
برای انتخاب کفکش، حتما به جنس بدنه و جنس پروانه آن توجه کنید. پروانههایی از جنس استیل، دوام و کارایی بیشتری برای استفاده مستمر در آب دارند. همچنین کفکشهایی که جنس بدنه آنها از آلومینیوم فشرده ساخته شده است، ۳ ویژگی زیر را دارند.
-
مقاومت بالا دربرابر پوسیدگی و خوردگی
-
رسانایی عالی برای انتقال حرارت کفکش به آب
-
حملونقل راحتتر به دلیل وزن کم
بنابراین توصیه میکنیم برای خرید کفکش از برندهای معتبر داخلی مثل توان تک استفاده کنید. شرکت توان تک به عنوان اولین تولید کننده کفکش در ایران، محصولات خود را با ۶ ماه گارانتی واقعی و ۱۰ سال خدمات پس از فروش ارائه میکند. این شرکت با کسب بالاترین استانداردهای اروپایی در ردیف تولیدکنندگانی چون Ebara و Tsurumi Pump، محصولات خود را به کشورهای اروپایی صادر میکند.
استفاده غیر اصولی از کفکش
کفکش برای انتقال آب زلال طراحی شده است. اگر بخواهیم علمیتر توضیح دهیم، کفکش برای انتقال مایعاتی با ویسکوزیته پایین طراحی شده است. ویسکوزیته یعنی گرانروی یا مقاومت یک مایع در برابر تغییر شکل یا حرکت قسمتهای مجاور نسبت به یکدیگر.
بنابراین اگر از کفکش برای انتقال مایعات غلیظ، مثل لجن، آب گلآلود یا حتی آبی که دارای ذرات جامد است استفاده کنید، به موتور آن بیش از فشار آمده و باعث میشود کفکش از کار بیفتد.
راهکار استفاده اصولی از کفکش
برای اینکه کفکش را در شرایط کاری ناصحیح قرار ندهید، پیش از استفاده از آن، شرایط استفاده را بررسی کنید. به طور مثال اگر آبی که قصد تخلیه آن را دارید گلآلود است، بهتر است از کفکش استفاده نکنید و مثلا به سراغ دستگاهی مثل لجن کش بروید.
انسداد و گرفتگی کفکش
میدانیم آب حاوی املاح و مواد معدنی مختلف است. بنابراین رسوب و ایجاد گرفتگی، اتفاقی است که در طول زمان با آن روبرو میشویم. همانطور که لولههای آب آشامیدنی در داخل منازل دچار گرفتگی و رسوب میشود، طبیعی است که کفکش نیز با این مشکل مواجه شود.
در واقع انسدادی که با گذشت زمان در کانالهای عبوری دستگاه ایجاد میشود، اگر به صورت جزئی باشد، میتواند باعث کاهش کارایی کفکش شود. در صورتی که به انسداد جزئی توجه نکنید، با گذشت زمان و افزایش رسوب، این انسداد به حالت کامل رسیده و میتواند منجر به توقف کامل کفکش و کار نکردن آن شود.
راهکار رفع انسداد و گرفتگی در کفکش
همانطور که برای افزایش عمر خودروی خود، به صورت دورهای آن را بررسی کرده و به آن توجه میکنید، باید برای دوام و از کار نیفتادن کفکش، به صورت دورهای و منظم، آن را از هرگونه رسوب و گرفتگی، پاک کنید.
این پاکسازی اگر متناسب با میزان و نحوه مصرف، در دورههای کوتاهتری انجام شود، به سادگی قابل اجرا است. اما اگر رسوبات زیاد باشد، باید از روشهای دیگری استفاده کنید. بهکارگیری تکنیکهای شستشو با فشار بالا و استفاده از محلولهای شیمیایی مناسب در مواقعی که رسوبات سخت هستند، از جمله راهکارهای موثر در این زمینه است.
داغ شدن الکتروموتور
یکی از نکات بسیار مهم برای انتخاب کفکش مناسب، توجه به قطر دهانه خروجی کفکش است. کفکشهای از این جهت معمولا دارای ۳ رده محصول هستند.
-
کفکشهای ۱ اینچ
-
کفکشهای ۲ اینچ
-
کفکشهای ۳ اینچ
بدیهی است که هر چه قطر خروجی دستگاه بیشتر باشد، توانایی تخلیه آب بیشتری را دارد. مثلا ممکن است یک کفکش یک اینچ، بتواند ۱۹۰ لیتر آب را در دقیقه تخلیه کند، در حالی که یک کفکش ۳ اینچ، میتواند ۵۲۵ لیتر آب را در دقیقه تخلیه کند. ایجاد تغییر در قطر خروجی دستگاه میتواند منجر به فشار مضاعف به الکتروموتور شده و باعث سوختگی آن شود.
راهکار جلوگیری از داغ شدن الکتروموتور
در واقع اگر قطر خروجی کفکش را تغییر دهید، راهی برای جلوگیری از داغ شدن الکتروموتور وجود ندارد. بنابراین بهتر است قبل از خرید کفکش، به برآوردی درست از حجم کار و پروژه برسید، سپس متناسب با حجم کار، اقدام به خرید کنید. در صورتی که در این زمینه شک و تردید دارید، بهتر است در این زمینه مشورت بگیرید.
افزایش فشار کاری کفکش
یکی دیگر از مولفههای انتخاب کفکش، حداکثر ارتفاع آن است. معمولا ارتفاع عملیاتی کفکش، در مدل آن قابل مشاهده است. مثلا اگر حداکثر ارتفاع عملیاتی یک کفکش، ۳۴ متر است، تلاش برای کشیدن آب تا ارتفاع ۵۰ متری توسط این کفکش، میتواند منجر به فشار کاری نامتعارف و از کار افتادن آن شود.
راهکار جلوگیری از افزایش فشار کاری کفکش
پیش از خرید کفکش، ارتفاع یا مسافتی که کفکش باید آب را منتقل کند به خوبی بررسی کنید. سپس میتوانید با توجه به این ارتفاع، برای خرید مدل مناسبی از کفکش، اقدام کنید.