احمد اشتیاقی، تحلیلگر اقتصادی و فعال بازارهای مالی در گفتگو با «نود اقتصادی» با اشاره به صدور قطعنامه علیه ایران در جلسه اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی اظهار کرد: صدور این قطعنامه سیاسی است و جنبه فنی ندارد و هدف این است که ایران را در شرایط حساس کنونی تحت فشار قرار دهند تا با تصورات خودشان بر انتخابات ریاست جمهوری تاثیرگذار باشد.
اشتیاقی بیان داشت: سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان با ایران مشکلاتی دارند، در نتیجه سعی می کنند در آژانس شورای حکام به ایران ضربه وارد کنند، در نهایت هم اقدام به تصویب قطعنامه ضد ایرانی کردند.
وی افزود: این در حالی است که ایران همواره اعلام کرده که با آژانس همکاری لازم را داشته و این همکاری را ادامه هم خواهد داد.
این تحلیلگر اقتصادی تصریح کرد: قطعنامه ضد ایرانی اخیر، تاثیری بر اقتصاد و در نتیجه بر بازار ارز ایران ندارد، بنابراین با صدور آن نرخ ارز افزایش نخواهد یافت. اگر معاملات چند روز گذشته بازار ارز غیر رسمی را رصد کنیم، میبینیم که بازار ازر به این قطعنامه هیچ واکنشی نشان نداده است.
این فعال اقتصادی عنوان کرد: صدور این قطعنامه خود عاملی است برای اینکه مذاکرات احیای برجام مجددا از سر گرفته شود که این موضوع ثبات بازار ارز را تقویت خواهد کرد.
وی افزود: هم اکنون نرخ دلار در بازار غیر رسمی در کانال ۵۸ هزار تومان قرار دارد و این انتظار میرود تا زمانی که صادرات نفت ما در کانال دو میلیون بشکه در روز باقی بماند، نرخ ارز هم در کانال های فعلی پایدار باشد.
این تحلیلگر بازارهای مالی خاطر نشان کرد: یکی از دلایلی که به ثبات بازار ارز کمک کرده، کاهش رشد حجم نقدینگی در کشور است که بانک مرکزی در این زمینه عملکرد خوبی داشته است. بنابراین نرخ ارز حداقل تا پایان مهرماه در کانال های فعلی باقی می ماند.
اشتیاقی در پایان تاکید کرد: نرخ ارز بازار غیر رسمی را نباید خیلی کاهش داد، چراکه اگر در آینده با بحران های سیاسی مواجه شویم، در آن زمان نرخ ارز از نظر روانی جهش خواهد داشت.