به گزارش «نود اقتصادی» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، ارزش این تفاهمنامه که به امضای علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو و مهدی غضنفری رییس صندوق توسعه ملی رسیده است، ۷.۵ میلیارد دلار است و در پروژههای معرفی شده وزارت نیرو سرمایهگذاری خواهد شد.
بر اساس این تفاهمنامه وزارت نیرو به منظور بازپرداخت به موقع تسهیلات واحدهای نیروگاهی که از این محل احداث میشوند، اقدام به راه اندازی تابلوی سرمایه گذاری در بورس انرژی خواهد کرد و نیروگاهها برق تولیدی خود را در بورس انرژی عرضه خواهند کرد تا از منابع نقد آن برای تامین هزینههای نیروگاهی و بازپرداخت تسهیلات صندوق استفاده کنند.
همچنین در صورتی که نیروگاهها موفق به عرضه برق خود در بورس انرژی نشوند، وزارت نیرو از طریق ساز و کارهایی که در اختیار دارد نسبت به خرید برق تولیدی این نیروگاهها با قیمتهای جذاب اقدام خواهد کرد.
پیشبینی میشود با امضای این تفاهمنامه ناترازی صنعت برق طی سالهای پیش رو به حداقل ممکن برسد.
این گزارش می افزاید پیش از این به دلیل ناترازی مالی شدید در صنعت نیروگاهی بخش خصوصی تمایلی برای سرمایه گذاری در صنعت نیروگاهی کشور نداشت، اما با امضای این تفاهم نامه شرایط لازم برای حضور جدی بخش خصوصی در این صنعت فراهم می شود.
در ماههای اخیر نیز تفاهم نامه جداگانه ای میان ساتبا و صندوق توسعه مالی با هدف حمایت از توسعه انرژی های تجدیدپذیر در کشور به میزان 5 میلیارد دلار امضا شده بود که ۲ هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر از سوی وزارت نیرومعرفی و در دست اجراست.