به گزارش «نود اقتصادی» دیروز دلار با کاهش ۳۰۰ تومانی در حدود ۴۸ هزار و ۷۵۰ تومان معامله شد که در شش ماه اخیر فقط یک بار این رقم را تجربه کرده بود.

به نظر می‌رسد عضویت ایران در بریکس در رسیدن به یکی از کف‌های قیمتی شش ماه اخیر بی تاثیر نبوده و به نوعی بازار این مسئله را به عنوان موضع تقویتی در برابر دلار شناسایی کرده است.

بریکس (BRICS) مخفف پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور و متشکل از یک گروه بین‌المللی به رهبری برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است که از سال ۲۰۰۹ در اجلاس‌های رسمی تشکیل جلسه داده‌اند و چین میزبان چهاردهمین اجلاس سران بریکس در ۲۴ جولای ۲۰۲۲ به صورت مجازی بود.

یکی از مهم ترین راهبردهای کشورهای عضو بریکس تقابل اقتصادی با کشور های عضو G۷ به رهبری آمریکا است. دلارزدایی و افزایش معاملات با استفاده از سازوکار های غیر دلاری یکی از اهداف کشورهای عضو بریسکس بوده که با توجه تبعات دلاری بودن تجارت بین‌الملل و ... انتخابی اجباری برای کشور های عضو بریکس است.

به هر صورت دیروز در حالی بازار دلار در تعادل بود که تحت تاثیر انتظارات مذکور خریداران و فروشندگان نسبت به روز‌های قبل کمتر نیز شده بودند و رکود بازار ارز به وضوح قابل مشاهده بود. در این میان عرضه کنندگان دلار در بازار غیر رسمی بیش از متقاضیان دلار در بازار حاضر بودند و به نظر می‌رسد سفر‌های اربعین نیز نتوانسته تقاضای جدیدی به بازار وارد کند. تامین ارز زائران اربعین با استفاده از دینار علت اصلی این موضوع بوده است.

هفته گذشته نیز بلومبرگ در گزارشی اعلام کرد تولید نفت ایران به بالاترین حد خود در پنج سال گذشته رسیده و صادرات نفت ایران به چین هم روند افزایشی داشته است. این موضوع که با تایید وزارت امور خارجه آمریکا در فضای مجازی همراه بوده، انتظارات حقیقی فعالان بازار ارز را تعدیل کرده است.

به هر صورت مجموعه ای از عوامل سیاسی و اقتصادی منجر شده دلار دیروز مجددا کف شش ماهه خود را لمس کند که در صورت ادامه وضعیت فعلی (اقتصادی و سیاسی) و شکست سطح حمایتی ۴۸ هزار و ۶۰۰ تومانی این روند ادامه‌دار خواهد بود.