«نود اقتصادی»-دکتر بیژن عبدی اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی: یکی از نکات جالب توجه در مورد درگیریهای اخیر روسیه و اوکراین، اثبات اظهارات بیپایه اقتصاددانان نئو کلاسیک بود که سالیان سال، تلاش میکردند تا آنرا تئوریزه کنند و به خورد کشورهای در حال توسعه بدهند.
این اقتصاددانان معمولا تاکید میکردند که اگر روابط اقتصادی بین المللی گسترش یابد و سرمایه گذاری خارجی در ایران بیشتر شود، آنگاه امنیت ما بیشتر تامین خواهد شد و کشورهای جهان به دلیل وابستگی متقابل اقتصادی، تمایلی به تحریم نخواهند داشت.
با همین نظریهها سالیان سال کشور را تشویق به پیوستن به wto کردند و اقدام به اجرای تمام نسخه های بانک جهانی، در رابطه با حذف حمایت دولت از صنعت ملی و افزایش قیمت حاملهای انرژی، به بهانه حذف یارانههای پنهان و دهها دستورالعمل تحمیلی دیگر کردند، که نتیجه آن، وضعیت اسف بار تورمی موجود است!
در گیری های اوکراین و تحریم روسیه نشان داد که اراده سیاسی دولتها، ماوراء تمامی توجیحات اقتصادی در صحنه تجارت جهانی است و بسیاری از کشورهای صنعتی، حاضرند مردم ، جامعه و صنایع ملی خود را تحت فشار بگذارند تا به خواسته های سیاسی خود برسند.
روسیه همواره تعاملات اقتصادی گستردهای با کشورهای مختلف داشته و سرمایه خارجی جذب کرده است. ولی با این حال زمانی که منافع دولتهای غربی ایجاب کرد تصمیم به تحریم روسیه گرفتند و هیچ کس هم نتوانست جلوی آن را بگیرد.