به گزارش «نود اقتصادی» ، علی بابایی کارنامی عنوان کرد: اشکالات متعددی در آئیننامه داخلی مجلس برای اجرایی کردن ابزارهای نظارتی مانند تحقیق و تفحص، طرح سوال و حتی استیضاح وجود دارد. به طور مثال تذکری به وزیر یا سایر ارکان دولت داده میشود اما درحد تذکر باقی میماند و پیگیری لازم بر بهبود یا اصلاح آن انجام نمیگیرد یا آنکه در صورت سه بار نارضایتی از وزیر به او کارت زرد داده میشود درحالی که برای مردم آب ونان نخواهد بود.
وی افزود: در استیضاح نیز اشکالاتی وجود دارد و وزیری میرود و وزیر دیگری جایگزین او میشود و در مورد تحقیق و تفحص نیز اشکالات جدیتری وجود دارد و در طول مجلس شورای اسلامی هیچ تحقیق و تفحصی به نتیجه نرسیده است.
نایب رییس اول کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: فرآیند ورود به تحقیق و تفحص فنی نیست و نتیجه محور نخواهد بود و تنها مطالبه نماینده مجلس در آن مطرح میشود.
وی با بیان اینکه دیوان محاسبات یکی از مهمترین ابزارها برای نظارت است، خاطرنشان کرد: البته دیوان محاسبات نیز در بسیاری از موارد امکان ورود ندارد به طور مثال اگر سوالاتی در مورد شستا وجود داشته باشد حتی دیوان محاسبات نیز نمیتواند به آن ورود پیدا کند.
بابایی کارنامی اظهار کرد: تحقیق و تفحص در وضع کنونی ابزاری ناکارآمد است و از سوی دیگر ارتباط بین تحقیق و تفحص و برخی از ارکان مجلس در حوزههای انتخابیه هماهنگی وجود ندارد. ساختار مجلس شهرستان محور و منطقهای است در حالی که نماینده مجلس باید نگاه ملی داشته باشد و نماینده کل ایران باشد.
وی افزود: منشاء رای نمایندگان مجلس شهرستانی است و همیشه نمایندگان از سوی مردم منطقه خود تحت فشار هستند تا مطالبات منطقهای انها مورد پیگیری قرار گیرد.
نایب رییس اول کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: انتخابات مجلس باید ملی و استانی باشد و لیست نمایندگان باید استانی باشد نه شهر به شهر و این موضوع قدرت نمایندگان را افزایش خواهد داد تا در کوچه و محله و شهر انتخاب شده تحت فشار نباشند.
وی افزود: این امیدواری وجود دارد که آئین نامه داخلی مجلس به منظور رفع اشکالاتی که در ابزارهای نظارتی وجود دارد اصلاحاتی صورت بگیرد.