به گزارش «نود اقتصادی»، علی سرزعیم معاون سابق وزیر کار اظهار داشت: امروز بازار سرمایه به کسری بودجه دولت در سال ۹۸ و بویژه در اواخر آن سال برمیگردد. این کسری موجب تشدید فشار به بانک مرکزی برای چاپ پول شد و از آنجا که اثر پمپاژ نقدینگی به طور طبیعی دو الی سه ماه بعد بر روی تورم و بازار دارایی شامل سهام، املاک، ارز و... مشخص می شود، از ابتدای سال ۹۹ شاهد التهاب در بازارها بودیم.
وی بیان کرد: اگر دولت از اسفندماه ۹۸ و برای جبران کسری بودجه به جای تحت فشار گذاشتن بانک مرکزی نسبت به عرضه سهام اقدام می کرد، شدت رشد بورس اینقدر نمی شد و طبیعتا سوداگری نیز در آن کاهش قابل ملاحظه ای می یافت و رشد تورم و پایه پولی نیز کنترل می شد. لذا دولت متهم است که چرا سهامش را بیشتر و زودتر عرضه نکرد.
معاون سابق وزیر کار گفت: ارائه تسهیلات بانکی برای خرید سهام موجب تشدید سوداگری و تورم است. حمایت از تولیدکننده و بخش حقیقی اقتصاد بر بازار سرمایه که تامین سرمایه واقعی در آن انجام نمیشود اولویت دارد و لذا وقتی که بخش حقیقی اقتصاد کشور با کمبود منابع روبروست، تزریق نقدینگی به بازار دارایی راهگشا نخواهد بود و به سوداگری بیشتر منجر خواهد شد.