به گزارش «نود اقتصادی»، آلودگی هوای تهران هرچند هرسال بهعنوان یک پدیده تکرارشونده وجود داشت، اما شدت وخامت اوضاع یک پشتصحنه دارد. بالارفتن سطح آلودگی هوا که بهجز تهران دامن بسیاری شهرهای دیگر را نیز گرفته، به قانون وضعشده از سوی سازمان بینالمللی دریانوردی (IMO) بیارتباط نیست.
این سازمان استفاده از سوخت مازوت برای کشتیها را از ابتدای ژانویه ۲۰۲۰ ممنوع اعلام کرد و همین قانون نقطهعطفی برای شروع یک بحران در کشور شد.
براساس این قانون که از سوی IMO (سازمان بینالمللی دریانوردی) وضع شده، تمامی کشتیها از اول ژانویه ۲۰۲۰، باید از سوخت مازوت به سوخت گازوئیل شیفت میکردند یا حداقل درصد گوگرد مازوت (نفت کوره) راه به کمتر از یک تا نیمدرصد کاهش میدادند.
معنای دیگر این قانون این بود که نفت کوره تولیدشده در کشور یا سوخت مازوت یکباره با افت تقاضای خارجی روبهرو میشود و روی دست کشور میماند. اگر تا پیشازاین مازوتهای تولیدشده در سه گرید استاندارد یک، دو و سه علاوه بر صنعت کشتیرانی، متقاضیانی از کشورهای همسایه داشت اما با ابلاغ این قانون، همسایگان نیز از خرید مازوتهای تولیدشده خودداری میکردند و بنابراین با حجم قابلتوجهی از نوعی سوخت ارزانتر از گازوئیل روبهرو شدیم.
فراوان و ارزانبودن این سوخت بهشدت آلاینده در کنار گران و کمبودن گازوئیل سبب تمایل فراوان نیروگاهها به استفاده از آن شده است. درحالی در کشور دچار کمبود سوخت گازوئیل هستیم.