حامد تنها در گفتگو با «نود اقتصادی» افزود که درشرایط رکود اقتصادی و وضعیتی که اکنون کرونا ایجاد کرده، سمت تقاضا را در این فضا تقویت کرده و مطلوبیت ذهنی شرطبندی را افزایش داده که کنترل این سمت نیازمند مجموعهای از اقدامات آگاهیبخش در مورد ماهیت این کسب و کار و مخاطرات آن برای عموم مردم است.
به گفته وی، از طرف دیگر گستردگی سمت عرضه در این فضا مشابه هر محیط دیجیتال دیگری همراه با چاشنی سرعت بوده و سایتهای شرطبندی میتوانند بلادرنگ به هر نوع تغییر از سمت متولیان امر پاسخ دهند، مگر اینکه بهصورت یک امر ریشهای با آن برخورد شود.
تنها، یادآور شد که حجم رصدی که برای شناسایی الگوهای مرتبط با این سمت وجود دارد بهمعنای استفاده از ابزارهای لبه فناوری برای شناسایی رفتارهای مشکوک در این فضای بزرگ بوده که دانش آن بهصورت تمام و کمال در اختیار ما نیست و تحریمها هم تأمین آن را دشوار کرده است.
مدیرعامل شرکت بهسازان ملت، گفت که اقدامات شرکت شاپرک بهعنوان رگولاتور فضای پرداخت برای مقابله با این پدیده در خلال سالیان اخیر همواره با چالشهایی مواجه بوده، چرا که ابزارهای کشف تخلف پیچیده هستند و باید امتحان خود را پس داده باشند تا بتوان بدون اختلال در زندگی روزمره کاربران، با دقت بالایی موارد تخلف را شناسایی کرد.
وی اظهار کرد که زیستبوم پرداخت و بانکداری کشور بهگونهای است که متخلفان از نعمات بیشتری میتوانند برخوردار شوند چرا که اثبات وقوع تخلف با ساز و کار فعلی قانونگذاری در کشور زمانبر است و متخلف با تکیه بر سرعت عمل، یکهتازی میکند.
تنها گفت که نمیتوان تنها از نهاد رگولاتور انتظار برخورد اجرایی داشت، بلکه رگولاتور میتواند با ایجاد جذابیت برای فعالان این حوزه، از ظرفیت آنها هم برای تکمیل توان نظارتی خود بهرهمند شود و ادامه داد که پایهگذاری زیستبوم پرداخت در کشور توسط مهندسان و نیروهای فنی شکل گرفته، اما راهبری آن مستلزم چندبعدی کردن و اجتناب از نگاه فنی است؛ ضعفهایی که به این صورت در گذر زمان سرباز میکنند ناشی از همین تکبعدی بودن است.
وی اذعان داشت: کشف و مقابله با سایت های قمارو شرط بندی در فضای زیستبوم پرداخت کشور بوده اما بخشی از مقابله با آن هم در نهایت به زیستبوم بانکی کشور مرتبط است و موضوع احراز هویت دقیق دارندگان حسابهای بانکی و مقابله با حسابهای اجارهای هم یکی از علل ناتوانی نظام بانکی در برخورد با این پدیده است.
مدیرعامل شرکت بهسازان ملت تصریح کرد که در حال حاضر در احراز هویت دارندگان حساب در نقطه مطلوبی قرار گرفتهایم، اما در اطمینان از یکسانی بهرهبردار حساب و مالک حساب کماکان خلأ وجود دارد ضمن اینکه بالا بردن آگاهی مردم در این خصوص هم ضروری است.
وی اضافه کرد که مقابله با کسب و کارهای نامشروع مثل سایتهای قمارو شرطبندی، سابقه طولانیای در جهان دارد و همواره این کسب و کارها یک گام جلوتر بودهاند اما حداقل کردن فرصتهای بهرهبرداری از زیرساخت پرداخت و بانکداری کشور اصلیترین راه برخورد با این معضل است و این بهمعنای بهخدمت گرفتن ترکیب هوشمندانهای از ابزارها و متون قاعدهگذاری و قانونی است.
به گفته تنها ، نزدیک کردن سرعت واکنش با سرعت کنشی که فعالان این بازار نامشروع دارند، ریسک فعالیت در این حوزه را بشدت افزایش داده و زیرساخت کشف تقلب و تخلف چه در زیستبوم پرداخت و چه در زیستبوم بانکی یک نیاز ملی است که سالها در حد مناسبی پاسخی به آن داده نشده و چون جذابیت سرمایهگذاری در آن هم در مقایسه با سایر حوزههای فناوری اطلاعات بالا نبوده، شرکتهای بزرگ به آن ورود جدی نداشتهاند که با داغ شدن این فضا و لزوم حرکت به این سمت، شاید به تغییر این گزاره بیانجامد و در نهایت شاهد ورود جدی بزرگان این صنعت به این حوزه باشیم.