به گزارش «نود اقتصادی»، وحید محمودی، استاد اقتصاد دانشگاه تهران اظهار داشت: نوسانات و سیاستهای ارزی سالهای گذشته باعث شد عدهای صاحب درآمد باد آورده شوند. دهک بالای درآمدی، درآمدهای هنگفتی به دست آوردند. هرچند از پس این نوسانات نرخ تورم نیز افزایش یافت که این موضوع گروههای پایین درآمدی را بیشتر متاثر کرد. این موضوع فقر را تعمیق میبخشد، علاوه بر آن نابرابری را نیز افزایش میدهد، زیرا شکاف درآمدی را زیاد میکند.
وی بیان کرد: طبقه متوسط طبقه پیشران جامعه و متفکر است. طبقهای است که اصحاب فکر و اندیشه، فعالان اجتماعی و تا حدودی اقتصادی و ظرفیتهای دانشگاهی و فرهنگی و همه انسانهایی که میتوانند در جایگاه خودشان پیشران باشند در طبقه متوسط حضور دارند.
وحید محمودی افزود: باتوجه به موارد گفته شده، افراد این طبقه تمکن درآمدی نیز دارند. یا کارمند دولت هستند یا از محل توانمندی خودشان ارتزاق میکنند. اگر افراد این طبقه وضعیت نابسامانی از نظر معیشتی و اقتصادی پیدا کنند و شرایط تورم و رکودی آنها را به طبقه پایین هل دهد، وضعیت کلی جامعه دگرگون میشود. اگر تورم بهشدت افزایش یابد بخش اعظم طبقه متوسط که دارای سطح درآمدی میانه هستند، وضعیت بدتری پیدا میکنند.
استاد اقتصاد دانشگاه تهران گفت: وقتی این طبقه از وظیفه پیشرانی و منتوری همچنین مشارکت و سهمآفرینی تهی یا تضعیف شود، نابرابری درآمدی و اقتصادی نیز افزایش مییابد. شکاف درآمدی میان طبقات جامعه نباید بهگونهای باشد که باعث ایجاد دوگانگی در جامعه شود که سبب شکلگیری یک گروه برخوردار و یک گروه فقیر شود. جنگ فقیر و غنی ثبات اقتصادی و اجتماعی را بههم میریزد که این امر نیز یک وجه مهم کاهش یا تضعیف طبقه متوسط است.