به گزارش «نود اقتصادی»، مجید شاکری تحلیلگر مسائل اقتصادی اظهار داشت: دولت هر اقدامی که برای مقابله با کرونا انجام میدهد باید متناسب با استراتژی عمومی مقابله باشد. اگر فرض بر این باشد که این بیماری در تابستان ریشهکن شده و یا محدود میشود و درگیری اقتصاد با این بیماری مختص به سه یا چهار ماه ابتدای سال است، میتوان دادن بسته معیشتی را جزو مهمترین اقدامات دولت در راستای مقابله با کرونا دانست. چنانچه زمان مبارزه با این بیماری طولانیتر از ۳ یا ۴ ماه پیشرو باشد، پارادایم مقابله دولت باید متفاوت از آن چه که انجام داده، باشد.
وی بیان کرد: فارغ از اینکه ارائه تسهیلات چه کمکی به مردم میکند، اگر سهم سیاست مالی دولت نسبت به سیاست پولی در اقتصاد بیشتر بود میتوانست کمک بهتری را به همراه داشته باشد. وام یکمیلیون تومانی در نتیجه اتخاذ سیاست پولی انبساطی است در حالی که سیاست مالی انبساطی برای کشور بهمراتب بهتر از سیاست پولی انبساطی است.
شاکری افزود: اگر فرض بر پایان حضور کرونا طی چهار ماه آتی در کشور باشد، اتخاذ سیاست پولی و پرداخت وام یکمیلیون تومانی از بقیه طرحهای دولت ازجمله پرداخت ۷۵ هزار میلیارد تومان به کسبوکارها بدون پیوست اجرایی بهمراتب بهتر است.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: دولت با توجه به میزان منابع مالی خود اقدامات مناسبی را در شرایط فعلی انجام داده است اما در سطوح بالاتر بر تقدم سیاست پولی بر سیاست مالی توسط دولت انتقاد وارد است و اگر تصور کنیم بسته حمایتی دولت محدود به پرداخت وام یکمیلیون تومانی باشد بسیار نگرانکننده است.