به گزارش «نود اقتصادی»، دکتر عباس هشی، تحلیلگر مسائل اقتصادی اظهار داشت: اختلاف نظر وزیر اقتصاد و رئیس سابق بورس بر سر برخی تصمیمات سرانجام باعث استعفای آقای محمدی شد. هر کدام از این مسئولان سعی داشتند تا حرف خود را به کرسی بنشانند و تصمیم نهایی را بگیرند.
وی بیان کرد: شاپور محمدی بیشتر به استقلال سازمان بورس تاکید داشت و آقای دژپسند هم به هر حال بهعنوان رئیس شورایعالی بورس نظرات خود را داشت. حال تصمیماتی که در رابطه با کاهش دامنه نوسان و تغییر حجم مبنا گرفته شد، آتش اختلافات را شعلهور کرد. با این حال باید توجه داشت که بورس به حیاط خلوتی تبدیل شده که کسی از آن ایراد نمیگیرد و به همین دلیل وزرای اقتصادی جذب نقدینگی به این سمت را به نفع خود میدانند. زیرا تا تغییری در قیمت ارز و سکه به وجود میآید، سریعا از نمایندگان مجلس گرفته تا قوه قضائیه وزیر اقتصاد را بازخواست میکنند، اما رشد شاخص بورس، حتی اگر حبابی باشد، تشویق عمومی را به همراه دارد. دیگر کسی وزیر اقتصاد را بابت رشد شاخص بورس مورد پرسش قرار نمیدهد.
عباس هشی افزود: این رشد حبابی است. پس از کاهش نرخ سود سپردههای بانکی، رشد تورم و بازگشت ثبات نسبی در نیمه اول سال گذشته با بازارهای ارز، طلا و سکه، سرمایه سرگردان وارد بازار سرمایه شد. ما که بازار اولیهای نداریم مردم مستقیما در شرکتها سرمایهگذاری کنند، بر این اساس با خرید و فروش سهام سعی میکنند ارزش دارایی خود را حفظ کنند.
وی ادامه داد: حال با توجه به این شیوه سرمایهگذاری و نوساناتی که در بورس شاهد آن هستیم، میتوان درباره حبابیبودن و شرایط غیرعادی شاخص بورس سخن گفت. کرونا نیز شاهد دیگری برای حبابیبودن بورس ایران است؛ در حالی که ویروس کووید-۱۹ بورس بیشتر کشورهای جهان را زمین زد، شاخص بورس ایران بدون توجه به این موضوع، مسیر صعودی خود را ادامه داد. پس دلیل تغییر در ریاست سازمان بورس ارتباطی به شاخصها ندارد، بلکه به دلیل اختلافات موجود، این تغییرات به وجود آمد.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی بیان کرد: با توجه به بعضی از جاهطلبیها و اختلافات ایجادشده این تغییر درست بود و به نظر میرسد وزارت اقتصاد دیگر علاقهای به ادامه همکاری با آقای محمدی نداشت بالاخره باید میرفت که رفت!