به گزارش «نود اقتصادی»، یاسر جبرائیلی کارشناس اقتصاد سیاسی و رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص تکذیبیه اخیر سازمان برنامه و بودجه در مورد همکاری این سازمان با IMF برای نگارش طرح اصلاح ساختار بودجه نوشت: پرسش ما این است که در شرایطی که دولت با همه توان باید سرگرم مبارزه با کرونا باشد، چرا چنین پروژههای خسارتباری (وام از صندوق بین المللی پول) پیگرفته میشود؟
یاسر جبرائیلی گفت: اواخر دهه ۱۹۹۰ وقتی اقتصاد کشورهای جنوب شرق آسیا پس از عمل به توصیههای سیاستی IMF و WB مبنی بر آزادسازی حساب سرمایه ویران شد، صندوق به میدان آمد و پیشنهاد اعطای وام به این کشورها در ازای اجرای یک بسته سیاستی جدید را داد. مالزی تنها کشوری بود که در دام وام صندوق نیفتاد و وضعش وخیمتر نشد.
این کارشناس اقتصاد سیاسی افزود: ماهاتیر محمد نخست وزیر وقت مالزی جملهای در رد وام IMF گفت که شاید مناسب احوال این ایام ما باشد: «معتقد نیستم باید اقتصاد را نابود کنم تا بهتر شود». مبارزه با کرونا، دلار مشکوک و مشروط نمیخواهد، همت در اعمال انضباط و تولید اقلامی نظیر ماسک میخواهد که کاملا توان داخلی برای آن وجود دارد.