به گزارش «نود اقتصادی»، به گفته فعالان بازار ارز، آنچه در روزهای اخیر موجب شده است که دلار بیشتر از افزایش، تمایل به افت قیمت پیدا کند، کاهش حجم معاملات در بازار آزاد است. به باور این دسته کمتر معاملهگری در روزهای اخیر تمایل به خرید ارز داشته است و بازار پس از چند بار برخورد به سطح ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومانی و عدم توان شکست آن، کمی از احتمال رشد قیمت ناامید شده است.
خستگی معاملهگران معمولا یکی از تاکتیکهایی است که در بازار گفته میشود بازارساز با استفاده از آن سعی میکند نوسانات را مدیریت و سفتهبازان را از جریان معاملات خارج کند.
در واقع از دیدگاه این دسته، بازارساز سعی میکند با محدود نگه داشتن دامنه نوسانات و ایجاد مانع برای عبور دلار از سطح مقاومتی، سفته بازان را از کسب سود ناامید میکند. هر چقدر این روند طولانی تر شود و دامنه نوسانات محدود باقی بماند، سفته بازان خود به خود کم کم از بازار خارج میشوند.
بازارساز حداقل در ۱۰ روز اخیر توانسته تا حدی این الگو را در بازار پیاده کند. در این بازه زمانی الگوی نوسانی دلار به این صورت بوده است که هر زمان قیمت به نقطه ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومانی نزدیک شده است، فروشها در بازار بیشتر شده است؛ از آن سو بازار نیز اجازه نداده است که قیمتها به زیر نقطه ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومانی ریزش کند. به این ترتیب، میتوان گفت در ۱۰ روز اخیر دامنه نوسان تنها به ۳۰۰ تومان رسیده است؛ برخی فعالان باور دارند در صورت ادامه این روند امکان افت بیشتر قیمت وجود دارد؛ چرا که تمایل ورود معاملهگران جدید به بازار کاهش پیدا میکند. در این میان، بازارساز نیز در روزهای اخیر یک سیگنال کاهشی به بازار ارسال کرده است.