به گزارش «نود اقتصادی»، علی قنبری استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا در ایران باعث کاهش فعالیتهای اقتصادی شده است و در نهایت رشد اقتصادی را پایین میآورد و به افزایش نرخ بیکاری دامن میزند. موضوعی که میتواند به سختتر شدن اوضاع اقتصادی سال ۹۹ منجر شود. چراکه اقتصاد ایران با تحریمهای سختی دستوپنجه نرم میکند و بسیار کمرمق شده است.
وی گفت: در شرایط کنونی، اکثر کسب و کارها بهویژه مشاغل خرد آسیب دیده و پیشبینی میشود که میزان ضرر و زیانها بیشتر هم شود. در این راستا دولت باید کمک کند تا موجبات تقویت این مشاغل فراهم شود تا آنها بتوانند روی پای خودشان بایستند.
علی قنبری افزود: برنامههایی که تاکنون اعلام شده است، از قبیل بخششهای مالیاتی، تعویق تسویه بدهی بدهکاران بانکی و... میتوانند موثر باشند. ضمن اینکه دولت باید به کسب درآمد تولیدکنندگان و فروشندگان آسیبدیده کمک کند و به آنهایی که متاسفانه این روزها بیکار شدهاند، مثل کارگران فصلی که برخی آمار نشان میدهد هزاران کارگر ساختمانی خانهنشین شدهاند، بیمه بیکاری تعلق بگیرد.
وی بیان کرد: دولت باید یک برنامه مدون برای جبران خسارت به کسبوکارهای آسیبدیده و اقشار آسیبپذیر جامعه طراحی کند. برخی پیشنهاد اختصاص بستههای حمایتی و یارانه کرونایی به کارگران روزمزد و دیگر نیروهای کمدرآمد جامعه میکنند تا بیش از این به این اقشار فشارهای معیشتی تحمیل نشود.