به گزارش «نود اقتصادی»، حسین مدرس خیابانی، قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی اظهار داشت: ما تدارک خوبی برای افزایش تقاضا داشته‌ایم و به صورت اتوماتیک افزایش تقاضا پیش بینی شده بود، بنابراین نگرانی برای تامین کالای عید و ماه مبارک رمضان وجود ندارد.

قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی افزود: مردم بدانند هر چقدر خرید انجام دهند باز هم ما ظرفیت جایگزینی کالا را داریم، بنابراین اگر خرید اضافه انجام دهند ممکن است، به دلیل فساد پذیر بودن مواد خوراکی متضرر شوند.

وی بیان کرد: تقاضای مردم برای خرید مواد غذایی به دلیل نگرانی از شیوع ویروس کرونا افزایش یافته است. بخشی از این نگرانی باعث مراجعه بیش از حد مردم به فروشگاه‌ها برای خرید می‌شود که بخشی از سرمایه و نقدینگی را حبس می‌کند.

وی افزود: همچنین ممکن است بخشی از کالاها مانند مواد غذایی قابل نگهداری نباشد و تاریخ مصرف آن‌ها بگذرد، اما با توجه به اینکه برای افزایش تقاضای شب عید تدارکات لازم دیده شده بود، به اصناف، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، میادین میوه و تره بار و واحدهای صنفی ابلاغ کردیم که بدون محدودیت کالا توزیع کنند.

قائم مقام وزیر صنعت گفت: رفتار هیجانی حداکثر تا دو هفته آینده همراه بازار است . ذخیره بخش عمده‌ای از کالاهای اساسی به اندازه دو برابر نیاز کشور است که این کالاها بدون محدودیت به استان‌ها و شبکه‌های توزیع مطمئن، ارائه خواهد شد. بخش عمده‌ای از "نگرانی‌ها" و "رفتار غیرطبیعی در خرید کالا" ناشی از اطلاع‌رسانی فضای مجازی است.

حسین مدرس خیابانی گفت: هیچ اتفاق جدیدی در بازار نیافتاده، ولی به بهانه کرونا بخشی از کالاهای خاص خریداری می‌شود. برای مثال در حالی که به گفته معاون وزیر بهداشت لیموترش و سیر تاثیر زیادی در پیشگیری از این بیماری ندارد، ولی افزایش تقاضا باعث گرانی آنها شده است.

آغاز طرح ویژه نظارت و بازرسی ایام نوروز

قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی بیان کرد: برای بازار شب عید علاوه بر تأمین کالا و توزیع آن در سطح کشور به بهترین شکل، سومین اقدام طرح تشدید بازرسی و کنترل بازار است. در این طرح بازرسان تعزیرات حکومتی(گشت های تعزیرات)، بازرسان سازمان حمایت بازرسان و اتاق اصناف در این طرح ما را یاری می کنند.

وی با بیان اینکه امسال بسیج اصناف نیز در این طرح به ما کمک خواهند کرد، گفت: این در حالی است که بازار شب عید امسال، با بیش از 4 هزار نفر بازرس و استفاده از ظرفیت بسیج اصناف و بازرسان دادگستری، کنترل می شود.

قائم مقام وزیر صنعت در پاسخ به این سوال که این طرح از چه زمانی شروع می شود، خاطر نشان کرد: آغاز این طرح امروز، ٦ اسفند ماه است و ضمن اینکه همزمان با شروع این طرح در این تاریخ،  نشستی به میزبانی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و با حضور مسئولان تعزیرات و سازمان حمایت در حال برگزاری است.

وی ادامه داد: همچنین بازرسان تخصصی اتحادیه ها نیز در این طرح ما را یاری می کنند، بنابراین در مجموع با توجه به وجود 7500 اتحادیه در کشور، این امیدواری وجود دارد که اگر هر کدام از این اتحادیه ها، به طور میانگین دارای دو بازرس باشند؛ مجموعاً 15 هزار بازرس در این بخش، در طرح تشدید بازرسی و کنترل بازار حضور داشته باشند.

مدرس خیابانی تصریح کرد: بر همین اساس علاوه بر 2500 بازرس سازمان حمایت و 1500 بازرس اصناف و گشت های مشترک تعزیرات، بازرسان بسیج اصناف نیز به این آمار اضافه می شوند. در عین حال، کار جدیدی امسال توسط سازمان حمایت آغاز شده که در قالب آن، ماشین هایی متحدالشکل با آرم  شماره تلفن124 آماده شده تا در این ایام گشت های مشترکی را انجام دهند.