معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات کشور پیش بینی کرد: امسال نزدیک به 455 هزار تن انواع آبزی بدون احتساب پرورش ماهی در قفس در کشور تولید شود.
«حسین علی عبدالحی» گفت: پیش بینی برنامه ششم توسعه برای سال 98 تولید 237 هزار تن ماهیان گرمابی است که با توجه به سیل، بنا به برآورد ما حدود 200 هزار تن تولید خواهیم داشت.
وی افزود: به دلیل وقوع سیل و خسارت ناشی از آن، تولید ماهیان سردآبی در سال جاری 150 هزار تن، ماهیان در منایع آبی داخلی مانند دریاچه ها و آب های پشت سدها 70 هزار تن، میگوی پرورشی در آب های شور بیش از 50 هزار تن و ماهیان خاویاری سه هزار و 400 تن پیش بینی می شود.
معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران اظهارداشت: اکنون 12 گونه آبزی در کشور پرورش می یابد و تا پایان برنامه ششم توسعه تعداد گونه های پرورشی به 17 مورد خواهد رسید.
وی درباره تاثیر سیل اخیر بر تولید آبزیان تصریح کرد: وقوع سیل بر تولید و پرورش آبزیان تاثیر منفی گذاشته به طوری که برآورد می کنیم تاثیر آن در تولید ماهیان گرمابی 10 تا 15 درصد و ماهیان سردآبی 15 تا 20 درصد باشد.
عبدالحی با بیان این که طبق آخرین گزارش ها، بر اثر جاری شدن سیل 530 میلیارد تومان خسارت به مزارع پرورش ماهی وارد شده است، گفت: مزارع پرورش ماهی در استان هایی همچون لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد بر اثر سیل دچار خسارات زیادی شدند و در خوزستان این تاثیرات بر تولید ماهیان گرمابی بوده است.
وی پیش بینی کرد با توجه به افزایش حجم آب در منابع آبی داخلی و پشت سدها بر اثر بارندگی های اخیر، تولید ماهیان پرورشی در این حوزه ها به میزان 10 تا 15 درصد افزایش یابد.
عبدالحی، میزان تولید آبزیان با احتساب پرورش ماهی در قفس در سال 97 را 490 هزار تن عنوان کرد و افزود: در سال 97، نزدیک 189 هزار تن ماهیان گرمابی، 174 هزار تن ماهیان سردآبی، 60 هزار تن ماهیان منابع آبی داخلی، 47 هزار تن میگو و 2800 تن گوشت ماهیان خاویاری تولید شده بود.
وی میزان تولید خاویار پرورشی در سال 97 را پنج هزارو 973 کیلوگرم عنوان کرد.
معاون سازمان شیلات کشور ایران با اشاره به پرورش ماهیان خاویاری در 20 استان کشور گفت: در حال حاضر 120 مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در استان هایی مانند کرمان، قم، مرکزی، قزوین و استان های ساحلی فعال هستند.
وی رویکرد توسعه آبزی پروری در برنامه ششم توسعه را پرورش آبزیان در استان های ساحلی و با استفاده از آب شور و در قفس عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر 85 درصد تولید آبزیان بالغ بر 275 هزار تن در استان های ساحلی صورت می گیرد.
عبدالحی اظهارداشت: طبق برنامه ششم توسعه، این رقم باید به 810 هزار تن برسد که 85 درصد آن در استان های ساحلی و 16 درصد در استان های غیر ساحلی خواهد بود.
وی درباره تسهیلات اعطایی به پرورش دهندگان آبزیان اضافه کرد: در سال 96 نزدیک به 730 میلیارد تومان تسهیلات در اختیار تولیدکنندگان آبزی کشور قرار گرفت.
به گفته وی، ارقام مربوط به تخصیص تسهیلات به آبزی پروران در سال گذشته هنوز جمع بندی نشده، اما پیش بینی می شود در سال 98 حدود 1600 میلیارد تومان تسهیلات از محل اعتبارات قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری برای توسعه آبزی پروری اختصاص یابد و مشکلی برای فعالیت های آبزی پروری وجود ندارد.
مجموع تولیدات حوزه شیلاتی کشور در سال 97 حدود یک میلیون و 255 هزارتن بود که 770 هزارتن از این تولیدات مربوط به بخش صید و صیادی و 485 هزارتن مربوط به حوزه آبزی پروری می شد.
طبق آمارهای سال 96، حجم تولید محصولات شیلاتی ایران یک میلیون و 200 هزار تن به ارزش صادراتی 507 میلیون دلار بود.