به گزارش «نود اقتصادی» امیر یوسفی، نایب رئیس اتاق بازرگانی گرگان اظهار کرد: با توجه به اینکه اقتصاد استان کشاورزی است و تمام مشاغل مرتبط با آن باز هم به وضعیت کشاورزی استان برمیگردد، تمام این سیل اولین آسیبی که رسانده است به زمینهای کشاورزی استان بوده است.
وی افزود: به جز اینکه منازل مسکونی دچار خسارت خیلی زیادی شدند ولی بخش کشاورزیمان کامل از بین رفته است. بالغ بر ۲۳۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی دچار سیل زدگی شدند که نزدیک به ۱۳۰ هزار هکتار از محصولات شان کاملاً غیرقابل برداشت است. بیشترین آسیب هم در زمان برداشت این محصولات که در بهار است، خورده است. گندم، جو و کلزا عمده این محصولات بودهاند. اردیبهشت ماه به بعد زمان برداشت محصولات بوده اما حالا کل محصولات شان از بین رفته است وغیرقابل استفاده است.
یوسفی میگوید: از طرف دیگر لایههای غنی خاک دچار آسیب شدید میشوند و به جز از بین رفتن محصولات، کشاورزان آسیبهای بلندمدت این چنینی هم میبینند. به جز زمینهای کشاورزی، بخش زیادی از آسیبها هم به شهرک صنعتی آق قلا برمیگردد. بخش زیادی از این شهرک دچار آب گرفتگی شد و خسارت خیلی زیادی به ماشین آلات، زیربناها و تجهیزات کارخانجات وارد شد و حالا بسیاری از آن غیرقابل استفاده است. بیشتر این کارخانجات در حوزه صنایع غذایی فعال بودهاند.
بنا بر توضیحات نایب رئیس اتاق گرگان، اقتصاد کل کشور از سیل در استان گلستان متأثر خواهد شد. یوسفی میگوید: «ما دومین استان در کل کشور برای تولید گندم هستیم و بعد از استان فارس بالاترین میزان تولید گندم را داریم. با توجه به آسیب مزارع کشاورزی استان ما، عملاً برای تأمین بخشی از نیاز کشور دچار کمبود خواهیم شد. توجه داشته باشید که سیل به صورت آبهای روان است و از قسمتی به قسمت دیگر منتقل میشود و مزارع زیادی باز هم تحت تأثیر آن قرار میگیرند. به جز محصولاتی که تا به حال از بین رفته، باز هم تلفات محصول خواهیم داشت.»