«نود اقتصادی»:مدیرعامل فرابورس با بیان این که 64 شرکت در نوبت عرضه از طریق سامانه «مذاکره ادغام و تملیک» هستند، گفت: 21 شرکت بنیاد تعاون ناجا، 38 شرکت شستا (تامین اجتماعی) و یک شرکت بانک سپه از جمله بخش هایی است که از طریق سامانه یاد شده به فروش می رسند.

امیر هامونی در نشست راه اندازی سامانه «مذاکره ادغام و تملیک» درباره شمار شرکت هایی که قرار است در قالب طرح خروج از بنگاه داری نهادهای نظامی، بانک ها و نهادهای اقتصادی واگذار شوند، گفت: بنیاد تعاون ناجا تاکنون 21 شرکت را وارد سامانه «مذاکره ادغام و تملیک» کرده که پنج شرکت وارد مرحله قرارداد شده است.

وی با بیان اینکه مجموع شرکت های در نوبت عرضه به 64 شرکت رسیده است، افزود: 38 شرکت نیز توسط شستا و یک شرکت نیز توسط بانک سپه عرضه می شود.

هامونی به وضعیت بازار فرابورس نیز اشاره کرد و گفت: شاخص بورس اکنون به حدود یک هزار و 107 واحد رسیده که از ابتدای امسال تاکنون رشد یک دهم درصدی داشته است.

به گفته وی، ارزش بازار فرابورس با رشد 4.4 درصدی به 153 هزار میلیارد و ارزش معاملات فرابورس نیز از ابتدای امسال تاکنون با رشد 2 درصدی به هفت هزار و 300 میلیارد تومان رسیده است.

هامونی درباره بازار سوم فرابورس که سامانه «مذاکره ادغام و تملیک» نیز در آن راه اندازی شده است، گفت: بازار سوم مربوط به شرکت هایی است که در فرابورس پذیرفته نشده اند و سهامدار می خواهد آن را به صورت یکجا واگذار کند.

وی افزود: تاکنون 401 نوبت، عرضه عمده در بازار سوم انجام شده که البته برخی شرکت ها چندین بار عرضه شده اند.

مدیرعامل فرابورس اضافه کرد: در مجموع، در این بازار، 103 میلیارد سهم عرضه و حدود 20 هزار میلیارد تومان معامله انجام شده است.

هامونی با یادآوری دستور وزیر امور اقتصادی و دارایی برای واگذاری اموال مازاد بانک ها و شرکت های دولتی گفت: در مسیر تحقق این دستور، تابلوی مذاکره ادغام و تملیک در فرابورس ایجاد شد که در آن، شاهد واگذاری اموال شرکت های بیمه و بانک ها هستیم.

وی با بیان اینکه این بازار به شفافیت عرضه ها کمک می کند، ادامه داد: برای عرضه این شرکت ها در خارج از بورس، باید معادل چهار درصد ارزش اسمی این شرکت ها به عنوان مالیات پرداخت شود، اما در صورت عرضه در بورس، فقط معادل نیم درصد ارزش معاملاتی به عنوان مالیات پرداخت می شود.

مدیرعامل فرابورس ادامه داد: مسئولیت فرابورس در معاملات این شرکت ها، کشف قیمت و شفاف سازی فرایند معاملات است که البته در حال متنوع سازی روش های کشف قیمت هستیم.

هامونی درباره تایید صلاحیت خریداران نیز افزود: عدم سابقه محکومیت اقتصادی و مالی و عدم سوءپیشینه از ملزومات، خریداران این سامانه است.