به گزارش «نود اقتصادی»، علیرضا نیکآیین، رئیس اتحادیه صنف تعمیرکاران تهران نبود قطعات یدکی اصل خودروهای چینی را یکی از مشکلات مهم تعمیر این خودروها میداند و میگوید: «بخش عمدهای از قطعات واردشده به کشور تقلبی است و استانداردهای لازم را ندارد؛ قطعاتی که به هیچوجه مورد تایید شرکت سازنده خودرو نیست. همین موضوع باعث شده که تعداد مراجعه خودروهای چینی به تعمیرگاه ٢٠ تا ٣٠ درصد افزایش پیدا کند.»
به گفته علیرضا نیکآیین، در حال حاضر قطعات مورد نیاز خودروهای چینی فقط در نمایندگیهای مجاز فروش خودرو عرضه میشود، اما همین نمایندگیها نیز با کمبود قطعه مواجه هستند. از سوی دیگر شرکت سازنده خودرو قطعاتی را که توسط یک شرکت دیگر در چین تولید میشود نیز قبول ندارد، بنابراین شرکتهای داخلی نمیتوانند این قطعات را وارد و عرضه کنند.
وی میافزاید: «اگر چه قیمت یک خودروی چینی در مقایسه با یک خودروی کرهای، آلمانی یا آمریکایی ارزانتر است، اما قیمت قطعات خودروهای چینی دو برابر یا بیش از دو برابر خودروهای غیرچینی است. این در حالی است که معمولا قطعات یک خودروی چینی به صورت اپیدمی دچار خرابی میشود و خرابی یک قطعه باعث سرایت خرابی به قطعات دیگر میشود. از این رو، تعمیر خودرو برای دارنده آن هزینههای سنگینی در پی دارد.»
رئیس اتحادیه صنف تعمیرکاران تهران میگوید: «شرکتهای خودروسازی چینی در معاملات خود با شرکتهای ایرانی مانند معاملاتشان با شرکتهای اروپایی و آمریکایی رفتار نمیکنند. برای مثال اگر قرار است خودرویی از چین به اروپا صادر شود، باید دارای همه استانداردهای اروپایی باشد. به عبارت دیگر شرط ورود یک خودروی چینی به اروپا یا آمریکا کسب استانداردهای لازم از کشورهای اروپایی است. از سوی دیگر شرکتهای اروپایی پیش از معامله با شرکتهای چینی زیرساختهای لازم بهمنظور جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی را فراهم میکنند. در حالی که شرکتهای خودروسازی ایران، بدون در نظر گرفتن پشتیبانیهای لازم برای ورود یک خودروی چینی به بازار، اقدام به مونتاژ قطعات و عرضه خودروهای چینی کردهاند.»