«نود اقتصادی»:معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری گفت: ایران با برخورداری از مجموع 27 درصد ذخایر نفتی و گازی جهان، سهم قابل توجهی در تولید انرژی دارد.
حبیب الله بیطرف درآئین آغاز به کار چهاردهمین نمایشگاه بین المللی نفت و انرژی کیش (کیش اینکس 2018) اظهار کرد: با نگاهی به ظرفیت صنعت نفت و گاز ایران می توان گفت دارنده 9 درصد ذخایر نفت و 18 درصد ذخایر گاز طبیعی جهان هستیم.
وی افزود: ظرفیت تولید روزانه نفت ما حدود 6 میلیون بشکه است و رکوردهای قبل از انقلاب این میزان تولید را ثبت کرده است.
وی تاکید کرد: ظرفیت تولید گاز طبیعی ما در سال 400 میلیارد متر مکعب است که این سهم قابل توجهی در انرژی جهانی است و دارنده ساختارهای توسعه یافته نفت و گاز طبیعی هستیم و اگر مجموع مجموع نفت و گاز را حساب کنیم موقعیت اول جهانی را داریم.
معاون وزیر نفت گفت: اگر ذخایر را با تولید بخواهیم مقایسه کنیم، ایران با 9، عربستان 16، عراق 9 و کویت و امارات هر کدام با 6 درصد، 50 درصد ذخایر نفتی جهان را صاحب هستند و از نظر تولید نفت خام، ایران، عراق و کویت 4 و عربستان 13 درصد سهم جهانی را دارند.
بیطرف افزود: با توجه به سهم ذخایر و تولید کشور ما در نفت خام، باید سهم بیشتری را در تولید جهانی به دست بیاوریم.
وی ادامه داد: از نظر گاز نیز سهم ما از ذخایر 18 درصد است در صورتی که سهم قطر 13، عربستان 4 و امارات حدود سه درصد است ، با این وجود از نظر تولید، حدود پنج درصد گاز جهان را سالانه تولید می کنیم.
معاون وزیر نفت تاکید کرد: در حوزه تولید گاز نیز با توجه به ذخایر جای سهم بیشتری را در عرضه تولید گاز جهانی داریم.
وی گفت: در برنامه ششم توسعه اقتصادی پیش بینی شده تا سال 1400 تولید نفت خام به 4 و نیم میلیون بشکه و میعانات گازی 950 هزار بشکه و گاز طبیعی یک هزار و 100 میلیون متر مکعب در روز برسد.
معاون وزیر نفت تاکید کرد: برای تحقق این اهداف کمی نیازمند 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز هستیم.
بیطرف اظهار کرد: 4 برنامه اساسی در وزارت نفت برای توسعه فناوری وجود دارد که یکی از ارکان مهم توسعه در همه صنایع بویژه نفت وگار بخش فناوری است درست است در سرمایه و فناوری مشکل داریم و در تامین آنها باید برنامه ریزی اساسی داشته باشیم اما اهمیت بیشتر، بحث فناوری است.
وی گفت: وزارت نفت به دنبال تاسیس 9 مرکز بررسی تخصصی ازدیاد برداشت در دانشگاه ها می باشد که هر یک از دانشگاهها مطالعات پژوهشی یک میدان را در یک قرار داد 10 ساله انجام می دهند.
بیطرف عنوان کرد: هدف و سیاست اصلی وزارت نفت این است تا با اجرای حدود 30 قرارداد توسعه میدان های نفت و گاز، فناوریها و دانش فنی طراحی در بخش های مختلف منتقل شود.
وی تاکید کرد: این قراردادها برگرفته از مصوبه و حکم فرماندهی شورای اقتصاد مقاومتی است که بیش از 100 میلیارد دلار مبلغ این قرارداد ها خواهد بود که اگر در حدود 50 میلیارد دلار آن سهم تجهیزات و صنایع کشور شود، اشتغالزایی مناسبی را بدنبال خواهد داشت.