«نود اقتصادی»- دبیر اتحادیه مالکان کشتی ایران خاموش نشدن آتش کشتی (سانچی) پس از هشت روز و در نهایت غرق شدن آن را امری غیر قابل قبول خوانده و اعلام کرده است که هیچ منطق و دلیلی تاخیر در انجام عملیات اطفای حریق نفتکش را توجیه نمی‌کند و طول کشیدن اطفای حریق به مدت هشت روز فاقد توجیه بوده، هر چند که در نهایت نفتکش ایرانی غرق شد.

عصر شانزدهم دی ماه، نفتکش ایرانی با  32 سرنشین و باهدف حمل  136 هزار تن میعانات گازی صادراتی پس از عزیمت به سمت کره جنوبی با کشتی فله بر کریستال چینی برخورد کرد که این حادثه منجر به ایجاد آتش سوزی شدید در کشتی نفتکش شده وروز گذشته پس از هشت روز غرق شد. کارشناسان چینی و مسئولان کمیته بحران شانگهای اعلام کرده‌اند، تمام سرنشینان و خدمه این کشتی در همان ساعت نخست حادثه جان باخته اند.

علی شریفی درگفتگو با «نود اقتصادی» تاکید کرده که چینی‌ها قصد توجیه تاخیر خود در عملیات اطفای حریق نفتکش ایرانی را دارند و ادعای چینی‌ها قابل اثبات نیست.

وی، با بیان اینکه چینی‌ها می‌توانسته‌اند آتش نفتکش ایرانی را مهار کنند، بیان داشته که با توجه به خارج کردن دو پیکر از ملوانان حاضر در نفتکش، تا حدوی آتش مهار شده، بنایراین مهار قطعی آتش نیازمند استمرار شبانه روزی در عملیات اطفای حریق داشته که این امر صورت نپذیرفته و تعطیل کردن مهار آتش در شب هنگام، سبب خواهد شد که آتش دوباره جان بگیرد.

شریفی گفت که مهار آتش باید اتفاق می افتاده و آتش باید زودتر از اینها خاموش می‌شد به ویژه آنکه چینی‌ها مدعی داشتن امکانات مدرن هستند، بنابراین خاموش نشدن آتش سانچی غیرقابل قبول است.

دبیر اتحادیه مالکان کشتی ایران اظهار داشت که عملیات اطفای آتش نفتکش سانچی با وجود سخت بودن، اما عملی و شدنی بوده است.

وی افزود که زمان شروع آتش گرفتن در روزهای نخست برای مهار آتش بسیار حیاتی بوده اما چینی‌ها در ابتدا جدیتی در مهار آتش نداشته اند و وزارت امور خارجه نیز در روزهای نخست باید فشار بیشتری بر چینی‌ها اعمال می‌کرد.

گفته می‌شود که با توجه به عمق 110 متری اب و طول 270 متری کشتی، چنانچه کشتی با نوک به عمق دریا برسد بخشی از ان بیرون از آب خواهد ماند.