«نود اقتصادی»:مدیر کل صنایع خودرو و نیرومحرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: افزایش تعرفه خودروهای هیبریدی مربوط به آن دسته از خودروهایی است که از موتورهای با حجم بالای 1500 سی سی استفاده می کنند.
امیرحسین قناتی اعلام کرد: این تیپ از موتورها به صورت فول هیبرید نیستند و در اصل از موتورهای فسیلی استفاده می کنند.
به گفته وی، این موتورها بیشتر توان خود را از طریق سوخت فسیلی تامین می کنند و فقط در سرعت های بالا و همچنین مسیرهای مسطح و کم شیب موتور الکتریکی وارد مدار می شود.
قناتی بر اساس گزارش تارنمای وزارت صنعت، معدن و تجارت،خاطرنشان کرد: این خودروها تقریبا خودروهایی با موتور سوخت فسیلی محسوب می شوند و تاثیر این خودروها در کاهش آلودگی بسیار کم است.
مدیرکل صنایع خودرو و نیرومحرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: تنها خودروی هیبریدی پایه الکتریک و خودروی برقی برای کاهش آلودگی های زیست محیطی مناسبند که تعرفه آنها نیز تغییری نکرده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه هیچ تعرفه ای هزار برابر نشده، تاکید کرد: بیشترین تغیر مربوطه از پنج به 25 درصد بوده است.
وی بیان داشت: با این اصلاح تعرفه، واردکنندگان به ورود خودروهای پاک و غیر آلاینده ترغیب پیدا کرده اند.
قناتی یادآوری کرد: تقریبا همه خودروهای هیبریدی وارد شده در سال گذشته (بیش از هشت هزار دستگاه) با موتور بالای 2000 سی سی بوده است.
رئیس هیات مدیره یک شرکت وارد کننده خودروهای هیبریدی معتقد است: تعرفه چند برابری واردات خودروهای هیبریدی، زمینه گرایش به خودروهای بنزینی را به دنبال دارد و مانع از رقابت در بازار می شود.
به گفته «محمدجواد محمدی زاده»، بر اساس مصوبه هیات وزیران در ششم دیماه جاری تعرفه واردات خودرو هیبریدی چند برابر شده و به اعتقاد دست اندرکاران این بخش، تصویب نرخ های جدید زمینه ساز تقویت انحصار و دوری از رقابت در بازار خودرویی کشور می شود.
وی افزود: تعرفه خودروهای هیبریدی 1500 تا 2000 سی سی از پنج به 45 درصد رسید که در واقع رشد 9 برابری دارد، در حالی که انتظار می رفت: بر اساس پیشنهاد وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی، خودروهای هیبریدی از افزایش نرخ تعرفه معاف شوند یا نرخ تعرفه شان به صفر برسد.