دکتر نرگس درویش فارغ التحصیل  اقتصاد از دانشگاه لستر انگلیس در گفتگو با خبرنگار «نود اقتصادی» و در رابطه با موضوع خروج از رکود گفت: آمار رشد اقتصادی خروج از رکود را نشان می‌دهد اما نرخ بیکاری گویای خروج از رکود نیست زیرا خروج از رکود به معنای تولید بیشتر و در نتیجه به کارگیری نیروهای بیشتر برای کار است.

وی افزود: نرخ بیکاری در این مدت نه تنها کاهشی نداشته بلکه افزایش هم داشته است. با این حال بیشتر قضاوت‌ها مربوط به مطالعات و حتی پیشامدهای پیرامون است.

این کارشناس اقتصاد تأکید کرد: اتفاقات پیرامونی نشان می‌دهد که از رکود خارج نشده و شاهد رونق اقتصادی هم نیستیم هر چند که در برخی زمینه‌ها نیز می‌توان رونق کمی را مشاهده کرد به طور مثال در بازار کافی‌‎شاپ‌ها و رستوران‌ها می‌توان این رونق را دید.

وی اظهار داشت: کارخانه‌های تولیدی زیر ظرفیت خود فعالیت می‌کنند و این خود دلیل مهمی در رابطه با تداوم رکود است، در واقع می‌توان گفت خروج از رکودی که آمار اقتصادی نشان می‌دهد برای مردم و در زندگی آن‌‌ها قابل لمس نیست.

این استاد دانشگاه در رابطه با آمار 1.5 میلیون شغل ایجاد شده در دو فصل اول امسال تأکید کرد: بسیاری از شغل‌های ایجاد شده وابسته به سازمانی مانند شهرداری است که قبل از به روی کار آمدن شهردار جدید، با تعداد زیادی قرارداد جدید کاری مواجه شدند. همین الان هم شاید شهرداری نیروی مازاد داشته و ممکن است مجبور باشد تا تعداد زیادی را هم تعدیل کند.

وی ادامه داد: ایجاد شغل بر روی کاغذ آسان است، شاید بتوان روی کاغذ ادعا کرد که 1.5 میلیون شغل ایجاد شده است اما باید دید که آیا در استاندارد زندگی مردم هم تغییری رخ داده است یا خیر؟

درویش در پایان با اشاره به این مطلب که برخی هزینه‌ها از جمله هزینه سلامت نسبت به درآمد ماهانه خانواده‌ها بسیار زیاد است، گفت: در حال حاضر علم اقتصاد به این نتیجه رسیده است که رشد اقتصادی تنها هدف کشورها نیست.