«نود اقتصادی»- زیان انباشته شرکت حمل و نقل ریلی رجاء در پایان سال مالی 95 به میزان 5.8 برابر سرمایه این شرکت رسیده که در نوع خود یک رکورد جدی در کشور محسوب می شود.
ناگفته پیداست این زیان انباشته سنگین،دهلیزهای تنفس شرکت حمل ونقل ریلی رجاءرا تنگتر کرده وآن را درشرایط دشوار شمولیت ماده 141 قانون تجارت قرارداده است.
شرکتهایی که زیان انباشته آنها به بیش از نصف سرمایه آنها برسد، مشمول مفاد ماده 141 اصلاحیه قانون تجارت می شوند، در اینصورت ضروری است تا مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام آن شرکت تشکیل و در مورد بقاء و یا انحلال آن در چارچوب مقررات قانون تجارت تصمیم گیری شود.
بررسی های خبرنگار «نود اقتصادی» ازفعالیت های این شرکت بزرگ حمل ونقل ریلی هم نشان می دهدکه زیان خالص این شرکت تنها در پایان سال مالی 95 به عدد (1204559) میلیون ریال رسیده است.
به نظر می رسد که زیان دهی های مداوم این شرکت حمل و نقل ریلی همچنان ادامه دارد به نحوی که زیان انباشته شرکت رجاء در پایان سال مالی 95 به رقم (7951124) میلیون رسیده.
برکنار ازاین ماجرا،گفته می شود که طلب کنونی این شرکت ازدولت هم با احتساب بدهی های سال گذشته از مرز 300 میلیارد تومان هم عبور کرده.
محمد رجبی،مدیرعامل شرکت حمل ونقل ریلی رجاء این اواخر هشدار داده که اگر بدهی های معوق شرکت متبوع اوپرداخت نشود،این شرکت نمیتواند خدماترسانی به قطارهای حومهای را ادامه داده وبه طور قطع زیربار فشار له خواهد شد.
او،گفته که با وجود نظر برخی مسئولان و نمایندگان برای پرداخت مطالبات شرکت رجا برای ارایه خدمات تکلیفی بخش مسافری ریلی کشور، تااکنون این طلب سنگین پرداخت نشده وازاحتمال افزایش قیمت بلیت قطارهای حومهای خبرداده است.
شرکت حمل و نقل ریلی رجاء در سال 71 تاسیس شده و فعالیت اصلی آن شامل جابجایی مسافر، توشه و زنجیره ارزش ساز مسافر است.
طبق اعلام شرکت رفاه وگردشگری تامین(هگتا)،سهامدار اصلی شرکت حمل و نقل ریلی رجاء، ارزش دفتری دارایی های شرکت رجاء حین انتقال از دولت به سازمان تامین اجتماعی حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان بوده،هرچندکه دارایی های آن هنگام انتقال این شرکت به هلدینگ رفاه وگردشگری تامین درچند سال قبل حدود ٧٠٠ میلیارد تومان بوده است.