به گزارش «نود اقتصادی»، شعبان گیلانی، مسئول کمیته تخصصی تولید، زراعت و باغبانی خانه کشاورز استان مازندران در واکنش به ممنوعیت واردات برنج توسط وزیر کشاورزی گفت: در کنگره خانه کشاورز که چندی پیش با حضور رئیسجمهور برگزار شد، متوجه شدیم که وزیر صنعت، معدن و تجارت واردات برنج را ثبت سفارش کرده است. در این کنگره با وزیر جهاد کشاورزی صحبت کردیم تا مخالفت خود را با واردات برنج اعلام کند و فردای آن روز نامه مخالفت وزیر جهاد کشاورزی با ثبت سفارش برنج به وزارت صنعت اعلام شد.
درحالیکه برنج ایرانی به دلیل قیمت تمامشده بالا برای فروش دچار مشکل است، مجوز افزایش قیمت برنج وارداتی نیز صادر شده است. درحالحاضر قیمت هر کیلوگرم برنج وارداتی ٨٠٠ تا هزار تومان افزایش یافته است. با این افزایش قیمت، واردکننده چند برابر کشاورز داخلی سود میکند.
وی افزود: در شمال کشور کارخانههای شالیکوبی اطلاعیه زدهاند که برنجهای موجود در انبار این واحدها اگر فروش نرفت، شالیکوبیدار هیچ مسئولیتی در قبال آسیب وارده به محصول انبارها به دلیل سیل و آب، آتش و... ندارد. برنج داخل انبارها هم که بیمه نیست و اگر اتفاقی رخ دهد، زندگی کشاورزان نابود میشود. به این مسائل چه کسی باید پاسخ بدهد؟ ما با دو یا سه کشتی که داریم، میزان تولید برنج را افزایش دادهایم. در ٨٠ درصد شالیزارهای مازندران برنج در دو کشت انجام میشود؛ بنابراین وضعیت تولید خیلی مطلوب است؛ ضمن اینکه زمینهای کشت باقالی، کلزا و سبزی و صیفی نیز در کشت دوم به دلیل ورود آب سدها به منطقه، زیر کشت برنج رفته است. او در ادامه میگوید: دولت باید کاری کند که از محصول داخلی حمایت شود. اجازه دادهاند برنج خارجی و داخلی مخلوط شود. بین قائمشهر و بابل تریلیها برنج خارجی را حمل کرده و با برنج داخلی مخلوط میکنند. در نهایت به اسم برنج ایرانی وارد بازار میکنند. معتقدم که باید سازمانهای نظارتی وارد عمل شوند. سازمان بازرسی کل کشور باید بهعنوان گزارشدهنده وارد عمل شود. تعزیرات هم باید به شکل مخفیانه وارد شده و بررسی کند که در بازار چه میگذرد و این سودها به جیب چه کسانی میرود.