«نود اقتصادی»: مدیرعامل انجمن انرژی‌های تجدید پذیر ایران، ابراز نگرانی کرده که با ادامه وضعیت موجود، کشور به یک خریدار صرف در تکنولوژی خارجی در انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل شود.

اواخر مهرماه سالجاری، شرکت ساگا انرژی نروژ، قراردادی را با شرکت امین انرژی در زمینه نصب پنل‌های خورشیدی به امضاء رساند که ارزش این قرارداد 2 و نیم میلیارد دلار است. گفته می‌شود که رقم واقعی این قرارداد به مراتب کمتر از این رقم ها بوده و در مرحله نخست قرار است که  180 مگاوات با رقم 250 میلیون دلار اجرایی شود.

سید مسلم موسوی در گفتگو با «نود اقتصادی» اذعان داشته که در سالیان اخیر 1500 مگاوات قرارداد خرید برق تضمینی انرژی‌های تجدید پذیر به امضا رسیده که در صورت تدوین نشدن سیاست‌های مناسب آن، در تمامی این مقدار قرارداد، ملغمه‌ای از تکنولوژی‌های خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرد و اشتغالزایی هدفگذاری شده برای بکاری گیری افراد تحصیل کرده در کشور محقق نمی‌شود.

وی اضافه کرد که اگر سیاست مناسبی برای بومی‌سازی وجود نداشته باشد کشور به یک مصرف کننده تکنولوژی خارجی در انرژی‌های تجدید پذیر تبدیل خواهد شد.

به گفته مدیر عامل انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران، برای دور ماندن از چنین پیامدی چاره‌ای جز ابلاغ سند پیوست قرارداد خرید تضمینی نیست.

موسوی اظهارداشت که انرژی‌های تجدیدپذیر در اولویت نخست نقشه جامع علمی کشور بوده که مقامات ارشد کشور هم بر اجرای آن تاکید دارند و ادامه داد که بر اساس این نقشه جامع، سند راهبردی دانش بنیان انرژی‌های تجدیدپذیر هم تدوین و تصویب شده اما از یکسال قبل بدین سو، رئیس جمهوری آن را ابلاغ نکرده است.

به گفته وی، با وجود اینکه تمامی ذی نفعان صنعت در تدوین این سند نظر داده و در آن بر بومی سازی تجهیزات انرژی‌های تجدید پذیر تاکید داشته‌اند اما در حال حاضر اجرایی شدن آن متوقف شده است.

موسوی احتمال داد که دلیل عدم ابلاغ این سند ناشی از اختلاف نظر بین دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی  و ریاست جمهوری باشد.

مدیرعامل انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران در ادامه افزوده که طبق قانون، وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و نیرو و معاونت علمی ریاست جمهوری مکلف شده‌اند تا نسبت به افزایش خرید 30 درصدی برق از نیروگاههای بخش خصوصی دارای تجهیزات بومی شده مبادرت ورزند و افزود که دستورالعمل این موضوع هم مدتها است تدوین شده اما در وزات نیرو متوقف شده است.

به گفته وی، در شرایط فعلی بسیاری از هیات‌های خارجی که به ایران سفر کرده اند، پیگیر ابلاغ این دستورالعمل بوده‌اند تا در راستای بومی سازی تجهیزات، به ایران تکنولوژی فروخته  و از این تعرفه بهره برداری کنند.

مدیر عامل انجمن انرژی‌های تجدید پذیر ایران گفته است که اشتغالزایی در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر هشت برابر احداث نیروگاههای فسیلی و سیلک ترکیبی بوده به شرط آنکه  تجهیزات آن در داخل بومی سازی شود.