سید رضا نورانی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی در گفتگو با «نود اقتصادی» بیان داشت: مدتی است که کویت مانع از واردات سیب از ایران شده و دلیل این توقف را باقی مانده سموم در سیب اعلام کرده و بنابراین صادرات سیب به این کشور  حدود سه هفته است که متوقف شده است.

وی افزود: در حالی صادرات سیب به این کشور متوقف شده است که در 5 ماه ابتدایی امسال نسبت به سال گذشته 80 درصد کاهش صادرات سیب داشته‌ایم و این در حالی است که تولید این محصول امسال بسیار زیاد بوده و چنان چه توسعه صادرات نداشته باشیم دیگر تولیدکننده هیچ رغبتی برای تولید در سال آینده نخواهد داشت.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران ادامه داد: مشکل ما این است پروتکل‌هایی که داریم یک جانبه و تنها به سود کشورهای واردکننده است، مثلا تعرفه واردات برنج از هندوستان و پاکستان را از 90 به 25 درصد رسانده‌ایم در حالی که که برای وارد کردن محصولات خود به این کشورها باید با تعرفه 70 درصدی وارد بازار آن‌ها شویم.

نورانی گفت: به طور مثال هندوستان سالانه 210 هزار تن سیب از چین وارد میکند اما امسال واردات خود از این کشور را قطع کرده است بنابراین بهترین فرصت است که بتوانیم سیب خود را به هندوستان صادر کنیم اما آن‌ها تعرفه وارداتشان از ایران تعرفه 50 درصدی است که به علاوه ارزش افزوده باید 70 درصد هزینه پرداخته شود. 

وی با بیان این که در کشور متولی خوبی برای حوزه صادرات نداریم، خاطرنشان کرد: تصمیماتی که تا به حال به عنوان مشوق‌های صادراتی در نظر گرفته شده است در جهت افزایش واردات بوده است، به طور مثال جایزه ای که برای صادرات یک میوه در نظر گرفته شده است، واردات یک محصولی دیگر است و  این نمی تواند موجب توسعه صادرات شود بلکه به واردات بیشتر تشویق می کند.