«نود اقتصادی»:مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب و نیروی ایران با اشاره به خبر کسب رتبه برتر جهانی برای کمیته آبیاری و زهکشی ایران، معیارهای این انتخاب را تشریح کرد.

محمد حاج رسولیهادر حاشیه برگزاری سیزدهمین نمایشگاه صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب، معیارهای کسب رتبه برتر جهانی برای کمیته آبیاری و زهکشی را برشمرد و افزود: کل اراضی زیر دست شبکه ها که در دوران ترسالی 3 میلیون و 900هزار هکتار برآورد می شد در بازنگری های زمان خشکسالی و تغییر اقلیم به 2 میلیون و 950هزار هکتار تقلیل یافته است.

وی با اشاره به اینکه حدود 70تا 75 درصد شبکه های آبیاری و زهکشی در کشور اجرایی شده اند افزود: شرایط آب و هوایی تغییری در مبانی طرح های ما در کشور ایجاد کرد تا کمتر شبکه های  روباز را اجرایی کنیم.

حاج رسولیها ادامه داد: با توجه به اینکه در ساخت انواع لوله ها و تکنولوژی ها بطور کامل به خودکفایی رسیده ایم، شبکه های کشور نیز بیشتر از طریق خطوط لوله ای اجرایی می شود.

وی تاکید کرد: در سطح جهانی جزو معدود کشورهایی هستیم که تجهیزات مورد نیاز خود را در داخل کشور تولید می کنیم.

مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به اینکه ارزیابی ها معمولا درسطح جهانی توسط تشکل های صنفی انجام می شودگفت: کمیته ICID نیز یکی از این تشکل های صنفی در سطح جهانی است که ارزیابی شبکه های آبیاری و زهکشی را در سطح بین المللی به عهده دارد.

وی با اشاره به اینکه کمیته آبیاری و زهکشی ایران حائز رتبه برتر جهانی شده است افزود: شصت و هشتمین اجلاس جهانی ICID امسال در مکزیک برگزار شد و حدود چند دوره است که این کمیته ارزیابی کمیته های آبیاری و زهکشی کشورهای مختلف را به عهده دارد که در این ارزیابی ها جمهوری اسلامی ایران موفق شد برای دومین بار جایزه برترین کمیته آبیاری و زهکشی جهانی را دریافت کند.

محمد حاج رسولیها تصریح کرد: ایران و کره جنوبی دو کشوری هستند که تا کنون توانسته اند دوبار این جایزه را از آن خود کنند.

وی با بیان اینکه در صنعت سد سازی حائز رتبه خوبی در جهان هستیم، افزود: در شبکه‌های آبیاری و زهکشی و تکنولوژی های مرتبط با احداث این شبکه ها و مباحث تخصصی این رشته‌ها نیز دارای قدرت کارشناسی بالایی در سطح جهانی هستیم.