«نود اقتصادی»:وزیر راه وشهرسازی گفت:هماکنون جمعیت پذیری شهر تهران حدود ۱۰.۵ میلیون نفر بوده و این شهر هماکنون ۸.۷ میلیون نفر جمعیت دارد به همین دلیل بسیار مهم است که ما ببینیم که آیا میتوانیم سیاستهای گذشته را ادامه دهیم یا خیر.
عباس آخوندی،در هفدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن ادامه داد: از سالهای ۸۹ تا ۹۱ برای ۷۶۰ هزار واحد مسکونی پروانه صادر کردیم که در پایتخت این میزان بیسابقه است در حالیکه جمعیت شهر تهران در سال ۸۹ تا ۹۱ در کل ۴۰۰ هزار نفر رشد کرد و این نشان میدهد که اگرچه تهران پایتخت است اما رشد جمعیتی دهههای ۶۰ و ۷۰ قابل تکرار در پایتخت نیست.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه هم اکنون در شهر تهران ۵۰۰ هزار خانه خالی وجود دارد، گفت: وجود ۵۰۰ هزار خانه خالی در تهران بدان مفهوم است که در جامعه تصویر درستی از تحولات بخش مسکن وجود نداشت.
وی ادامه داد:در منطقه یک تهران ۳۵ هزار واحد مسکونی آماده عرضه بدون مشتری وجود دارد به این مفهوم است که از نظر اقتصادی و شهرسازی بیتوجهیهای کلانی به نیاز واقعی مسکن وجود داشته است.
این مقام مسئول همچنین گفت: آمار معاملات شهر تهران نشان میدهد بیشترین عرضه ساختمانی در منطقه ۲۲ تهران است ولی نرخ معاملات در آن منطقه جزو کمترین معاملات به شمار میرود،همه این اتفاقات نشان می دهد تغییراتی که رخ داده نیاز واقعی مردم را نادیده گرفته است.
آخوندی یادآور شد:آمار نشان دهنده اتخاذ سیاستگذاریهای غلط و نادرست است و اینکه این سیاستگذاریها تاثیرات خود را در بازار می گذارد و بازار را گرفتار می کند. به همین دلیل نیز باید حرف درست و دقیق بزنیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: بیشترین مداخله دولت مربوط به سال های ۸۴ تا ۹۳ باعث شد که در حدود ۲ میلیون واحد مسکونی جدید یعنی حدود ۸ درصد موجودی مسکن که رقم کلانی نیز هست به موجود مسکنهای کشور افزوده شود. این در حالی است که بیشترین شهرفروشیها، افزایش قیمت زمین و همچنین قیمت مسکن را نیز در فاصله سالهای ۸۴ تا ۹۲ شاهد بودیم.
آخوندی ادامه داد: انتظار میرفت که با افزایش تعداد واحدهای مسکونی در حد ۸ درصد موجودی کشور، تامین مسکن اقشار کمدرآمد در سطح گستردهای ایجاد شود، قیمت زمین و مسکن کاهش یابد در حالیکه در فاصله سالهای ۸۴ تا ۹۲، قمیت زمین ۸.۶ برابر یعنی ۷۶۰ درصد افزایش یافت که افزایش محیرالعقولی است.
وی افزود: با این افزایش قیمت زمین ومسکن، تمامی سرمایه گذاری ها در این بخش محبوس شد و فعالیت تولیدی در کشور با مشکلات عمده ای روبه رو شد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: در سال های ۹۲ تا ۹۵ یعنی در دولت یازدهم، رشد قیمت زمین ۲ صدم درصد بود. قیمت مسکن در شهر تهران در سالهای ۸۴ تا ۹۲، ۶ برابر یعنی ۵۰۰ درصد افزایش داشت در حالیکه قیمت مسکن در سال های ۹۲ تا ۹۵، ۱.۱ برابر یعنی ۱۰ درصد افزایش داشت.
وی تاکید کرد: هدفم از ارایه آمارو مقایسه قیمت زمین و مسکن در سال های ۸۴ تا ۹۲ و همچنین ۹۲ تا ۹۵، دستیابی به یک درک واحد از مشکلات و مسائل مسکن است.