«نود اقتصادی»:سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با تأکید براینکه قطعا نهاد توسعهگر است که میتواند علاوه بر ایجاد جریان هویتبخشی انتظارات کالبدی محلات را نیز تأمین کند گفت: بدون شک مدل اجرایی برای نوسازی محلات هدف در تمامی مناطق یکسان نبوده و در هر ناحیه متناسب با ظرفیت و قابلیت محله متفاوت خواهد بود.
هوشنگ عشایری با تأکید بر اینکه ورود یک جانبه وزارت راه و شهرسازی در امر احیا و نوسازی بافتهای ناکارآمد طبق برنامه پنجم توسعه امری امکانپذیر نخواهد بود گفت: خوشبختانه این مسئله در برنامه ششم تصحیح و ضرورت مشارکت سایر بخشها از جمله شهرداریها، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، وزارت کشور، دستگاههای عضو ستاد ملی بازآفرینی و بخش خصوصی در امر نوسازی محلات هدف اعلام شد.
وی، با بیان اینکه طبق آمار به دست آمده میزان تحقق پذیری برنامههای بافت فرسوده در طول برنامه پنجم ۱۳.۷ درصد اعلام شده است گفت: بدون شک دلیل اصلی پایین بودن آمار تحقق بسیاری از برنامههای این حوزه در طول سالهای گذشته نادرستی در نحوه اقدامات دولت و شهرداری بوده است، ما امروز با توجه به تجربیات گذشته مدلی را تحت عنوان ایجاد نهاد توسعه محله تعریف کرده و اطمینان داریم که هیچ روش دیگری قادر به بهبود کیفیت زندگی و هویت بخشی یه محلات ناکارامد در کشور نخواهد بود.
این مقام مسئول در اینباره توضیح داد: وزارت راه و شهرسازی در مرحله اول اجرایی مدل مذکور طبق برنامهای مشخص به مطالعه، شناسایی و طبقهبندی بافتهای تاریخی، بافت ناکارآمد میانی و سکونتگاه غیررسمی پرداخته و متناسب با شرایط خاص هر منطقه مدل مؤثر در احیا و نوسازی منطقه را تدوین کرده است.
به گفته عشایری خوشبختانه در حال حاضر مصوبه ایجاد نهاد توسعهگر در هیئت دولت تصویب شده و درحال مذاکره با بانک مرکزی جهت تعریف نظام تأمین مالی مشخص در این حوزه هستیم.
عشایری با تأکید براینکه قطعا نهاد توسعهگر است که میتواند علاوه بر ایجاد جریان هویتبخشی انتظارات کالبدی محلات را نیز تأمین کند گفت: بدون شک مدل اجرایی برای نوسازی محلات هدف در تمامی مناطق یکسان نبوده و در هر ناحیه متناسب با ظرفیت و قابلیت محله متفاوت خواهد بود.
به گفته این مقام مسئول طرح کلید به کلید در کشور ما اجرا شده اما این کار با شکست مواجه شده است چون تامین این کار در محلات امکان اجرا ندارد، قطعا باید تقاضا از پایین به بالا باشد، ما این روش را اجرا کردهایم اما انبوهسازان در این کار شکست خوردهاند.
وی همچنین از اجرای ۶۸۰ پروژه نوساز یو بهسازی در ۱۷۰ شهر کشور از سوی شرکت عمران خبر داد و گفت: این پروژهها شامل فعالیتهای متعددی از جمله احداث مدرسه، درمانگاه، خانه محله، کتابخانه، پارک و مرمت خانههای تاریخی خواهد بود.