به گزارش «نود اقتصادی» حیدر مستخدمین حسینی معاون اسبق بانک مرکزی در خصوص عملکرد اقتصادی دولت اظهار کرد: نکته‌ای که در رابطه با حوزه اقتصادی دولت اول آقای روحانی می شود بیان کرد، عدم هماهنگی تصمیم سازی و تصمیم گیری در حوزه اقتصادی بود. من اعتقاد داشته و دارم که اگر تورم هم کاهش پیدا کرده ناشی از یک مدیریت اقتصاد رونقی نبوده بلکه ناشی از یک اقتصاد رکودی بوده است.

وی افزود: در حوزه اقتصاد، تفکرات مختلفی وجود دارد. اقتصاد آزاد داریم و همچنین اقتصاد لیبرال و اقتصاد نهادها داریم. من نمی‌خواهم فردی را وابسته به یک تفکر اقتصادی معرفی‌کنم اما تعداد 9 وزارتخانه و بانک مرکزی، با مسائل اقتصادی مرتبط هستند.

معاون وزیر اقتصاد دولت اصلاحات بیان کرد: اگر کالبد شکافی کنیم می‌بینیم که همسویی و هماهنگی بین اینها ضعیف بوده است. بانک مرکزی برای خودش یک سیاست پولی اجرا کرد و نرخ سود بانکی را بالاتر از نرخ تورم اعمال کرد. من همان موقع اعتراض کردم و مصاحبه کردم و گفتم این وضع خطرناک است. تنظیم روابط اقتصادی کشور جزو وظایف اولیه وزارت اقتصاد و دارایی است. اتفاقی که در دولت آقای روحانی پیش آمد این بود که سیاست پولی بانک مرکزی، محور اصلی فعالیت اقتصادی دولت شد و از همین ناحیه هم، دولت ضربه خورد. به اعتقاد من، آقای طیب‌نیا نتوانست حریف شود.

 

طیب‌نیا باید زودتر استعفا می‌داد

مستخدمین حسینی گفت: وقتی هم نمی‌توانیم ایستادگی کنیم باید کنار بکشیم. من خودم اعتقاد داشتم که آقای طیب نیا، باید زودتر کنار می کشید. یعنی باید بیان می‌کرد که از نظر اقتصادی، ما انحراف داریم و کاری انجام نداده‌ایم. خودش باید کنار می کشید و همین حرکت می توانست باعث تغییر برخی از سیاستها شود.

وی با انتقاد از تیم اقتصادی دولت دوازدهم بیان کرد: در مورد کابینه دوازدهم می‌گویند آقای کرباسیان وزیر پیشنهادی اقتصاد در دقیقه 90 انتخاب شده، در صورتی که ما می بینیم محور اصلی اشکالات، اقتصادی است. بهتر بود رئیس جمهور از روی برنامه وزیر پیشنهادی را انتخاب می‌کرد.

روحانی می‌خواست 4 سال اول را با همین افراد تمام کند

 

معاون اسبق وزیر اقتصاد اظهار کرد: آقای روحانی می خواست که چهار سال با همین افراد به پایان برسد. اما من اگر به جای آقای طیب نیا بودم، ادامه نمی‌دادم. این یک اصل است. مگر در اروپا این طور نیست؟
مگر ما نمی‌بینیم حتی رئیس جمهور یا نخست وزیر یا وزیر، وقتی احساس می کنند که نمی توانند برنامه های خودشان را اجرایی و عملیاتی کنند نمی مانند. ما می بینیم که وزرا مصاحبه می کنند و می گویند دولت باید این کارها را انجام بدهد. چه کسی باید این کارها را انجام بدهد. یک وزیر، جزو دولت است. اصلا این که وزرا بگویند «باید» این کار انجام شود، باید از فرهنگ مسئولیت وزیر و مسئولان حذف شود.

 

طیب‌نیا خودش نخواست در دولت دوازدهم باشد


مستخدمین حسینی عنوان کرد: محدودیت های فضای کسب و کار را در دولت اول آقای روحانی بر نداشتند. گفتند 600 تا محدودیت و مانع برای کسب و کار وجود دارد ولی حاضر نشدند این موانع را حذف کنند.
 این طور نبوده که آقای طیب نیا را برای دولت دوم آقای روحانی کنار بگذارند. آقای طیب‌نیا، خودش علاقه مندی نشان نداده است و احتمالا آقای طیب نیا اعلام کرده موضوع عدم هماهنگی را و این که تیم مناسب با هدف اصلی انتخاب شود.