به گزارش «نسیم آنلاین»، محمدرضا نعمت زاده در مراسم پنجاهمین سالگرد تأسیس سازمان گسترش اظهار داشت: اتفاق بدی در سالهای گذشته افتاده و چهره سازمان گسترش سیاسی شده است. باید اجازه دهیم تا این سازمان وظیفه خود را ایفا کند.
نعمتزاده تصریح کرد: در قانون رفع موانع تولید، رقابتپذیری به تصویب رسید که سازمان توسعهای در قالب اساسنامه قانونی خود انجام وظیفه کنند. به مدیران توصیه میکنم که وظیفه اصلی را فراموش نکنیم.
وی ادامه داد: قوانین برای این است که مسئولان بتوانند به وظیفهشان عمل کنند. در سال 93 حدود 35 مورد از مصوبات دولت قبل را اصلاح یا لغو کردیم که مانع کسب و کار بخش خصوصی و دولت بود و در قالب رفع موانع تولید نیز مواردی را اضافه کردیم و مجلس نیز برخی موارد را اضافه کرد که بعضی از آنها مفید بود و بعضی نیز مفید نبود.
وزیر صنعت ادامه داد: از مجلس میخواهیم که در قالب اقتصاد مقاومتی اگر موانعی برای کسب و کار مردم وجود دارد، آن را برطرف کند.
نعمتزاده با تأکید بر اینکه بخش خصوصی باید توانمند باشد، گفت: ما باید مکمل بخش خصوصی باشیم ولی به عنوان دستگاه دولتی نیز باید کمک کنیم که بخش خصوصی توانمند شود. دیدگاه رقابت با بخش خصوصی یا کار کردن موازی با این بخش را باید کنار بگذاریم.
وی در ادامه به دستور مقام معظم رهبری برای اختصاص 25 درصد از درآمد نفتی کشور به صندوق توسعه ملی و کمک به توانمندسازی بخش خصوصی از طریق این صندوق اشاره کرد و گفت: چند وقت پیش نیز رهبری در جلسهای باز هم بر استفاده بخش خصوصی از تسهیلات این صندوق تأکید کردند.
وزیر صنعت ادامه داد: گاهی با عوض کردن یک کلمه میتوانیم کارها را پیش ببریم؛ مثلاً در گذشته با تغییر کلمه «کمک به بخش خصوصی» به «پشتیبانی از بخش خصوصی» توانستیم کارها را جلو ببریم و مدیران کشور باید راهی برای انجام کارها پیدا کنند.
نعمتزاده همچنین با اشاره به انتقادات مطرحشده از سوی رئیس سازمان گسترش مبنی بر وجود برخی انتقادات و ایجاد مانع برای انجام بخشی از کارهای سازمان گسترش، گفت: اینکه بگوییم فلانی ایراد گرفته و ما نیز کار نکنیم، درست نیست. باید کار کنیم والا باید میز و صندلی خود را به دیگران بسپاریم.
وی همچنین با بیان اینکه صنعتی که با خارجیها رقابت کند نداریم، گفت: در سالهای پیش عنوان کردیم که با روشهای سنتی نمیتوانیم صنعت را رشد دهیم، به همین دلیل با دانشگاه هاروارد صحبت کردیم و پس از آن مؤسسهای برای پرورش مدیران آینده بخش خصوصی ایجاد شد.
وزیر صنعت با تأکید بر اینکه فقط کتاب خواندن، انسان را مدیر نمیکند گفت: قبلاً گفتیم که باید مدیر صادراتی وارد کشور کنیم، اما عدهای انتقاد کردند.
نعمتزاده اظهار داشت: مثلاً در رشتههای پیشرفتهای مانند خودروسازی، مدیر صادراتی نداریم که این مسئله را عنوان کردیم ولی عدهای پنبه در گوششان گذاشتند و نمیشنوند.
وی تأکید کرد: جایی که بلد نیستیم باید برای یادگیری تلاش کنیم.
در این مراسم از مدیران قبلی سازمان گسترش تقدیر شد.
هاشمی طبا، بهزاد نبوی، ترکان، خاموشی، ویسه، مفیدی، قلعهبانی، هدایت، شافعی و نوروززاده به عنوان مدیران سابق سازمان گسترش معرفی شدند که با حضور وزیر صنعت و معظمی رییس فعلی ایدرو مورد تقدیر قرار گرفتند.
در پایان نیز لوح تقدیری از سوی ترکان و نبوی به نعمت زاده وزیر صنعت اهدا شد.