به گزارش «نسیم آنلاین» حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون برنامه وبودجه مجلس شورای اسلامی،درباره دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه و افزایش صادرات نفت خام که مغایر با قانون جلوگیری از خام فروشی است ،اظهار داشت: در دولت یازدهم صادرات و همکاری های تجاری با کشورهای همسایه بسیار کاهش یافته و به وارداتی از دو سه کشور دنیا منحصر شده است ،بطورمثال نخست وزیر عراق بارها از دولتمردان ما گله کرده که علی رغم آماده بودن بازار عراق برای پذیرش کالاهای ایرانی دولت ایران اقدامی در این جهت انجام نداده است.
وی ادامه داد:علی رغم تلاش وافر ایران در حفظ استقلال و یکپارچگی عراق ،ترکیه بازار مصرف این کشور را در دست گرفته است،همچنین حضور ما در دیگر کشورهای همسایه و غیر همسایه نیز به همین منوال است.
نماینده مردم شاهین شهر تصریح کرد:از طرفی امروز بازار داخلی را در اختیار کالای خارجی مشابه تولید داخل قرار داده اند به نحوی که واردات کالاهای ساخته شده مثل پوشاک و در و پنجره از کشور ترکیه 225 درصد افزایش پیدا کرده است ،در این راستا دولت به جای اینکه از واردات بی رویه کالاهای مشابه تولید شده در داخل جلوگیری کند و از قاچاقی که سالیانه حدود 700 هزار شغل را از بین می برد ممانعت بورزد و بر صادرات توجه کند؛ به طور کلی این سه مهم را فراموش کرده و بر تولید نفت خام بیشتر و فروش آن تلاش موفق گمارده است.
حاجی دلیگانی ادامه داد:همچنین برای فروش نفت خام از ظرفیت های داخلی بهره نجسته است .
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بااینکه در سالهای 84 تا 88 میزان تولید نفت خام تا 4 میلیون بشکه در روز بوده است ،افزود:ولی زنگنه وزیرنفت اعلام کرد که برای یک میلیون اضافه تولیدی باید قرارداد های شیرینی را با کشورها و شرکت های خارجی ببندیم بطوریکه در حق آنها ارفاق قائل شده و آنها را جذب کنیم تا آنها بیایند و با ایران قراداد امضاء کرده و تکنولوژی،نیروی انسانی و سرمایه خود را وارد کشور کنند در حالیکه ما هر سه مورد فوق را در داریم .
حاجی دلیگانی بیان داشت:زنگنه نخواست و نمی خواهد از ظرفیت های داخلی استفاده کند به دنبال همین رویه ، اسرار و اطلاعات محرمانه میادین نفتی ما را متاسفانه در اختیار شرکت های خارجی ازجمله توتال فرانسه قرار دادند و آنها هم این اطلاعات را به کشورهای رقیب تحویل دادند.
وی تاکید کرد: صادرات و واردات در دولت یازدهم بسیار ضربه خورده است چرا که از یک طرف واردات بی رویه و قاچاق و ازسوی دیگر نبود مشوق های صادراتی ، ایجاد مانع و در نظر نگرفتن تسهیل و آسان سازی مقررات در امر صادرات گویای صادق این ادعاست.
نماینده مردم شاهین شهر درباره ناکامی دولت یازدهم در مقابله با خام فروشی گفت:در چندین سال اخیر چند پالایشگاه به ظرفیت کشور اضافه شده است؟؟ اگر مابه تفاوت برخی از این کالاهای قاچاق را که در عرصه نفت اتفاق می افتاد جلوگیری می کردند با آن می شد در این چهار سال چندین پالایشگاه در کشور ساخت ولی چنین اتفاقی نیفتاد و بیشتر همتشان را برصادرات نفت خام گذاشتند.
حاجی دلیگانی در پایان گفت:جالب اینجاست که کشورهای متقاضی نفت خام ما بعد از خرید و تبدیل آن به فرآوری ،فرآوره های نفتی را به چندین برابر قیمت به ما بر می گردانند.