مدیرعامل شرکت فروش امول مازاد بانکها (فام) هرگونه شکست و به بن بست رسیدن در شیوه فروش کنونی اموال مازاد بانک ها را رد کرده و گفت که این شرکت از سال  87 تا اکنون 67  دوره مزایده فروش برگزار کرده است.

حسن یمنی درگفتگو با «نسیم آنلاین»، رکود حاکم بر  بازار مسکن، کشش اندک  برای خرید اموال  عرضه شده  و مهیا  نبودن  شرایط  املاک  مازاد را از جمله  دلایل  فروش  توام با تاخیر  اموال مازاد بانک ها یاد کرد.

بر اساس گزارش های شبه رسمی، بانک ها دستکم 15 هزار ملک مازاد در اختیار داشته که تاکنون  اقدامات صورت گرفته  نتیجه عملیاتی مطلوبی با عنایت به شرایط بازار در بر نداشته است

وی،با اشاره  به تصویب آیین نامه دارایی های غیرضرور در هیات دولت در سال 87 گفت که بانک ها از این آیین نامه  استقبال خوبی نکرده اند و در عین حال افزود که در سال های  91، 92 و93  که صنعت ساختمان که  رونق خوبی داشت بانک ها از این آیین نامه برای فروش بهتر اموال مازاد خود استفاده ای نکرده اند.

مدیر عامل شرکت فروش امول مازاد بانکها (فام)، اذعان داشت که  سهم املاک مسکونی از املاک  تملیک شده نظام بانکی زیاد نیست چرا که املاک با کاربری مسکونی تنها املاک بانکها نیست بلکه املاک با کاربری های متفاوت به غیر از مسکونی نیز است.

وی، با بیان اینکه شرکت فروش امول مازاد بانک ها (فام) به دنبال روزآمد سازی  شیوه های  فروش اموال مازاد بانک ها است ، تصریح کرد که تا اکنون شیوه  جدید و خاصی از  ناحیه بانک های خصوصی برای  فروش اموال مازاد  مشاهده نشده و ادامه داد که درحال حاضر، در کشور بانک اطلاعات  مشتریان واقعی اموال مازاد بانک ها وجود ندارد.

یمنی، اموال مازاد بانک ها را به دو دسته املاک تملیکی و اموال خود بانک ها ( غیر تملیکی) تقسیم بندی  کرد و گفت که  در نوع نخست، این املاک از  محل عدم بازگشت وثایق و تسهیلات اعطایی تملیک شده  و در نوع دوم  شاملک املاکی مثل شعب و ساختمان های بانکها است.

مدیر عامل شرکت فروش امول مازاد بانکها (فام) خبر داد که  املاک تملیکی یک عامل اذیت کننده برای  بانک ها به شمار رفته که قدرت تسهیلات دهی بانک ها را زمین گیر کرده و عاملی  در جهت  رسوب کردن منابع بانک ها است.
به گفته وی، نگهداری این نوع از املاک سرشار از زیان و ضرر  برای بانک ها بوده چرا که عمده این نوع از املاک بلوکه شده  و نگهداری آنها هزینه بر است.

خبرنگار: مجید حیدری