مدیر عامل بانک ملت اعلام داشت که با پرداخت بدهی دولت به بانکها شکلِ طلب تغییر کرده و دولت در شرایط حاضر، بدهی بانکها را با بانک مرکزی تسویه میکند.
به گزارش «نسیم آنلاین»، حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان ساعاتی پیش با ابلاغ اصلاح لایحه بودجه 95 دستورات لازم را به جهت تسویه مطالبات قانونی بانکها از دولت و حداقل افزایش سرمایه دولت در بانکها و همچنین حداکثر تسویه مطالبات بانک مرکزی از بانکها را صادر کرده است. طبق این ابلاغیه، بدهی 290 هزار میلیاردی دولت به بانکها تسویه خواهد شد که از قرار معلوم، منجر به افزایش 159 هزار میلیاردی سرمایه دولت در بانکها خواهد شد.
به نظر میرسد، حداکثر تسویه مطالبات بانک مرکزی از بانک ملت و حداکثر تسویه مطالبات قانونی بانک ملت از دولت 17.2 درصد بوده است.
با این اوصاف، هادی اخلاقی فیض آثار در گفتگو با «نسیم آنلاین» توضیح داده که طبق این دستور ابلاغی، طلب بانک ملت از دولت اخذ شده و بابت بدهی به بانک مرکزی پرداخت میشود و افزود که دست آخر بانک مرکزی این منابع (پول) را در اختیار میگیرد.
وی تسویه بدهی دولت به نظام بانکی را یک اقدام خوب ارزیابی کرد و اذعان داشت که این تسویه حساب تاثیرات تورمی ندارد و بابت آن پول جدیدی منتشر و خلق نمیشود.
به گفته نایب رئیس هیات مدیره بانک ملت، این تسویه حساب برای بانکهای دولتی خیلی خوب بوده اما برای بانکهایی همچون ملت، خیلی پرتاثیر نخواهد بود و ادامه داد که با این حال، یکی از بدهیهای بانک ملت تسویه میشود.
اخلاقی فیض آثار، گفت که در حال حاضر، بانک ملت بابت خطوط اعتباری دریافتی از بانک مرکزی نرخی را پرداخت میکند که با انجام تسویه بدهی، ضرورتی به پرداخت این نرخ هم وجود نخواهد داشت.