به گزارش «نسیم آنلاین»، محمد ستاریفر رئیس سازمان مدیریت دولت اصلاحات گفته است: اشکالگیری از برنامههای توسعه را مجاز نمیدانم. نه اینکه برنامهها مشکل ندارد، اما برنامههایی که نوشته شده، چند سروگردن از کیفیت نظام سیاسی بالاتر است. برنامه توسعه چه زمانی اصلاح میشود؟ زمانیکه بخواهید اجرایش کنید. در موقع اجراست که کاستیها را برطرف میکنیم. مدیران سیاسی برنامهها را اجرا میکنند. مدیران سیاسی هم همیشه کار خود را میکنند و برنامههای توسعه، تزیین و ماسک کارهای آنها شده است. در کشوری که برنامه توسعه ماسک مدیران اجرا شود، دیگر انتقاد از خود برنامه جایز نیست. مشکل اصلی این نیست. اگر سازمان برنامه خوب میخواهیم، نقطه شروع از مدیران سیاسی آغاز میشود. تا زمانیکه سه، چهار هزار نفری که مدعی هستند، ما در کشور مدیریت میکنیم، گفتمان و تفاهم اولیه را برای توسعه کشور نداشته باشند، پیریزی نهاد برنامه اشتباه است....
وی گفت: سازمان برنامه مترسکی برای بسیاری از کارهای سیاسی خواهد بود. در اینجا نقطه صفر و صد نداریم. اگر بناست بیش از حد با نهاد برنامه سیاسی برخورد کنیم، اگر قرار است نهاد برنامه ماسک تزیینی باشد و سر مردم را کلاه بگذاریم، نباشد بهتر است. سازمان برنامه که ساخته میشود جزء پارهنشده تن حاکمیت میشود، اما سازمان برنامه که بخواهد ماسک سیاسی شود، جزء پارهشده است. بعضیوقتها به آن نیاز داریم و ماسک را میزنیم.
دولتی که میگوید من برنامه توسعه پنجساله و چشمانداز ٢٠ساله دارم، به دنیا اعلام میکند من تا ٢٠ سال دیگر هستم. در اینجا برنامه به سیاست تبدیل میشود. درحالیکه در قالب برنامه باید به مردم خدمت کرد. بنابراین اعتقاد داشتن و نداشتن توأمان نسبت به نهاد برنامه از ابتدای انقلاب تاکنون گریبانگیر نهاد برنامه کشور بوده است. در دولتهای مختلف هم شدت و ضعف داشته است. اگر بپرسید از ابتدای انقلاب تاکنون آیا اعتقادی به وجود سازمان برنامه هست، میگویم خیر، چون معتقدند سازمان برنامه آمریکایی است.
دولتها هر جا منابع کم میآورند، کتکباران نهاد برنامه از طرف نهاد قدرت شروع میشود که بگویید چه کنیم و هر بار منابع زیاد میآورند، میگویند این سازمان برنامه نمیتواند رسالت کاری خودش را انجام دهد. چه بخواهیم چه نخواهیم اگر قرار باشد کشور سامان بگیرد نیاز به نهاد برنامه دارد. بهویژه در دولتی که در جهان سوم است و اقتدار و نفت دارد، باید نهاد برنامهاش از آمریکا و فرانسه قویتر باشد چون این دولت نیازمند نظم است. اما اکنون آیا حرمت سازمان برنامه مثل دفتر برنامه نخستوزیر انگلستان است؟ نهاد سازمان برنامه باید چنین جایگاهی داشته باشد که چون ندارد، یک بار گفتند منحل کنید، یک بار گفتند احیا کنید، یک بار گفتند امور اداری و استخدامی را با برنامه یکی کنید. اسناد و مستندات عقلی این کار موجود نیست. پس از اینکه این دو معاونت ادغام شدند، در زمان آقای احمدینژاد منحل شدند. اکنون هم که دوباره برقرار شده، تجزیه شد. شما یک نفر را هر روز روانه بیمارستان و مغزش را دستکاری کنید، این فرد سالم خواهد بود؟..
ستاری فر توضیح داد: گفتمان حاکم بر دولتها بهگونهای است که وقتی برنامه خوب باشد، میگویند ما بودیم و عهدهدار بدیها نیستند. این دولت و وزرا هم، یک نهاد برنامه پویا به همراه انضباط نمیخواهند... فقط شکلشان فرق کرده وگرنه سازمان برنامهای که میخواهیم، در همه دولتها همین است.
منبع: شرق