ابوالفضل مسگرزاده، عضو هیئت مدیره انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی «نسیم آنلاین»  در واکنش به خبری مبنی بر انتقال کارخانه ترکیه‌ای تولیدکننده لوازم آرایشی به منطقه ارس بیان داشت: کشور ما بازار بسیار جذاب و بزرگی برای برندهای خارجی دارد زیرا سرانه مصرف سالانه‌مان جز بالاترین کشورها است.

وی ادامه داد: مسلما تولیدکنندگان خارجی تمایل زیادی برای حضور در بازار ایران دارند اما برای من این سؤال مطرح است که وقتی دانش، سرمایه و ماشین‌آلات به روز برای تولید داخلی در کشور موجود است چرا باید از حضور خارجی‌ها استقبال کنیم؟

عضو هیئت مدیره انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی گفت: واقعیت این است که مسئولان ما برای تولیدکننده داخلی محدودیت‌های زیادی را قائل هستند و این در حالی است که برای سرمایه‌گذار خارجی هیچ محدودیتی را در نظر نمی‌گیرند، به طوری که آن‌ها می‌توانند بدون تعرفه و نظارت کافی کالای خود را در بازار عرضه کنند.

مسگرزاده افزود: بازار لوازم آرایشی ایران برای سرمایه گذار خارجی سودآور است و آن‌ها حتی اجازه قیمت گذاری بالاتر را نیز دارند در عوض تولیدکننده داخلی مجبور است با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کند.

وی تصریح کرد: اگر سرمایه گذار خارجی می‌تواند برود و در منطقه‌ای مانند ارس فعالیت کند به این خاطر است که به او چراغ سبز نشان داده و گفته ایم شما از معافیت مالیاتی و... برخوردار هستید.

این فعال اقتصادی بیان داشت: در حالی حضور برندهای خارجی فعال تر از قبل می‌شود که تنها 5 درصد از مردم توان خرید برندهای واقعی را دارند و بقیه کالاهایی که با نام برند خارجی داخل بازار وجود دارد، اجناسی است که به صورت قاچاق وارد کشور شده و بسیاری از آنها تقلبی است.

وی ادامه داد: در حقیقت، بیش از 70 درصد کالاهای موجود در بازار به صورت قاچاق وارد بازار شده است و بسیاری از آنها یا در کارگاههای زیرزمینی کشورمان و یا در کارگاههای کشورهای همسایه مانند پاکستان تولید شده و به نام برند خارجی وارد ایران می‌شود.

مسگرزاده خاطرنشان کرد: چنانچه آمار واردات لوازم آرایشی را که در سایت گمرک موجود است بررسی کنید، متوجه می‌شوید که این آمار حتی به اندازه فروش یک فروشگاه در خیابان وزرا نیست و این نشان می‌دهد که قاچاق سهم عمده بازار لوازم آرایشی را در بر گرفته است.