عباس وطنپرور، تولیدکننده مواد شوینده و لوازم آرایشی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی «نسیم آنلاین» در رابطه با فروش کارخانه محصولات "تاژ" به شرکت "هنکل" آلمان گفت: در سالهای گذشته شرکتهای خارجی با توجه به وضعیت ایران و سهمی که میتوانستند با استقرار در ایران از بازار حدود 300 میلیون نفری مردم آسیای مرکزی و آسیای میانه به دست آورند، درصدد بوده و تلاش داشتند تا جا پای خود را در کشور ما محکم کنند.
وی ادامه داد: با همین نگاه بود که شرکتی مانند هنکل، کارخانه پاکوش را خرید و "هنکل پاکوش" نام گرفت و سهامدار اصلی این شرکت شد، الان نیز مایع pril که در بازار به فروش میرسد تولید این شرکت در ساوه است.
وطنپرور افزود: بدون شک چنین وضعیتی برای اقتصاد و تولیدکنندگان داخلی مناسب نخواهد بود زیرا نه تنها آرام آرام تولیدکنندگان داخلی را از گردونه رقابت حذف خواهد کرد بلکه تمامی این شرکتهای خارجی زمانی که در ایران کارخانهای داشته باشند به این فکر خواهند بود که محصولات تولید شده در کشور خود را نیز به بازار ایران بیاورند کمااین که این کار را چه در زمینه مایعات و چه در زمینه پودر و امثال آن انجام میدهند.
عضو اتاق بازرگانی تأکید کرد: تمامی این شرایط در حالی برای شرکتهای خارجی مهیا میشود که یک تولیدکننده داخلی به دلیل شرایط سخت اقتصادی و نامناسب نمیتواند به خوبی از ظرفیتهای موجود در کشورش استفاده کند اما طبیعتا شرکتهایی که دستی به امکانات خارج از کشور دارند خیلی خوب می توانند از فضای ایران استفاده لازم را ببرند.
وطن پرور گفت: در حال حاضر شرکت آلمانی یورو را با بهره 1.5 تا 2 درصدی به ایران می آورد و آن را به ریال تبدیل میکند و به این ترتیب به راحتی میتواند بازار داخلی را در دست بگیرد، البته این تنها مشکلی نیست که موجب رقابتی ناسالم میشود بلکه همین شرکت خارجی نسبت به شرکت داخلی در ایران از معافیتهای بیشتری برخوردار خواهد بود که من ایرانی از آن بی بهره می مانم. قطعا نتیجه چنین روندی چیزی نخواهد بود جز تقدیم کردن سرمایههای کشور به خارجیها.
وی در رابطه با فروش تاژ به «نسیم آنلاین» گفت: شاید به حرف، فروش کارخانهای مانند تاژ راحت باشد اما واقعیت این است که هیچ کارخانهداری که سالیان سال برای تولید این کشور زحمت کشیده است تمایلی به فروش دسترنج سالیان خود نخواهد بود، اما متأسفانه این اتفاقات در نتیجه مشکلاتی است که در اقتصاد کشور رو در روی تولیدکنندگان وجود دارد.
وطن پرور در پایان خاطرنشان کرد: در تمام این مدت تحریم را اصلی ترین مشکل اقتصادی کشور خواندند در صورتی که تحریم بیش از 20 درصد بر روی اقتصاد کشور تأثیر نداشت بهتر بود به جای این که همه چیز را بر گردن تحریم بیندازیم فکری به حال قوانین دست و پا گیر می کردیم و آنها را از جلوی پای تولید کننده برمی داشتیم تا بتواند نفسی کشیده و فعالیت کند.