به گزارش «نسیم آنلاین» همشهری نوشت: قطع یارانه پردرآمدها به ماجرایی دنباله‌دار برای دولت بدل شده است. تکلیف بودجه سال ۹۵ برای قطع یارانه ۳دهک بالا که جمعیتی ۲۴ میلیون نفری را شامل می‌شود، چندان مورد توجه قرار نگرفته و نشانه‌هایی در جهت عدم‌قطع یارانه پردرآمدها، نمایان شده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که مسئول شناسایی پردرآمدها برای حذف از لیست یارانه‌بگیران، محسوب می‌شود در اظهارنظری اعلام کرده است: « عده‌ای نشسته‌اند و به ما «دولت یارانه حذف کن» و اشرافی گری لقب می‌دهند». اظهارات علی ربیعی گوشه‌‌ای‌از دغدغه‌هایی است که دولت یازدهم در سال پایانی فعالیت خود و در پیش بودن موعد انتخابات مدنظر دارد؛ دلایلی که سبب شده است تا تکلیف قانونی دولت لااقل تا زمان انتخابات به تعویق بیفتد. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گردهمایی تشکل‌های کارگری و کارفرمایی و نهادهای اجتماعی استان آذربایجان شرقی گفت:‌من مسئول حذف یارانه‌ها هستم، برخی‌ها به‌غلط یارانه را به همه دادند، عده‌ای که نیاز نداشتند دریافت کردند و امروز که می‌خواهیم یارانه غیرمنطقی را حذف کنیم، در آستانه انتخابات آن را به دولت یارانه حذف کن و اشرافی‌گری تعبیر می‌کنند.

وی همچنین گفت که عقلانیت به ما اجازه نمی‌دهد در آستانه انتخابات کارهای احساسی بکنیم. علی ربیعی با اشاره به اینکه با مستمری بازنشستگی زندگی را اداره کردن سخت است، خاطرنشان کرد: «یخچال خالی پدربزرگ بازنشسته، سخت است و دولت اینها را درک می‌کند. باید بخشی از حذف یارانه‌ها را به این حوزه بیاوریم.» دولت که از ابتدا مخالف این مصوبه بود و در جریان بررسی لایحه بودجه نیز آن را اعلام کرد، در لایحه اصلاحیه بودجه به‌دنبال باز کردن راه برای عدم‌اجرای این مصوبه بوده است.

بر این اساس دولت از مجلس دهم درخواست کرده است تا بندی که پرداخت یارانه به 3دهک بالا را جرم دانسته، از قانون بودجه حذف شود. جعفر قادری، نماینده سابق مجلس در این زمینه به همشهری گفت: «دولت حذف یارانه 24میلیون نفر را اجرا نخواهد کرد. بسیاری تکالیف قانونی در بودجه‌های سنواتی بوده است که دولت‌ها آن را اجرا نکرده‌اند. دولت‌ها به بهانه‌های مختلف می‌توانند از زیر بار تکالیف بودجه شانه خالی کنند.

همانطور که در دولت گذشته هم در موضوع یارانه‌ها به مصوبات مجلس توجه چندانی نشد.» هر چند که از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و یا وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی هیچ‌گاه برنامه غربالگری یارانه‌بگیران و معیار حذف شفاف‌سازی‌ نشده است، اما طبق قانون بودجه ۱۳۹۵ دولت باید تا تیرماه نسبت به حذف کردن گروه‌های تعیین شده اقدام می‌کرد. دولت طبق رویه‌ای که از ابتدای سال گذشته آغاز کرد، موفق به حذف یارانه 3میلیون نفر شد که در این فرایند بسیاری از معترضان بار دیگر به لیست یارانه بگیران اضافه شدند تا عملا صرفه‌جویی زیادی در پرداخت یارانه‌ها صورت نگرفته باشد. در سال‌جاری خبری از کوچک‌تر شدن لیست یارانه‌بگیران حتی طبق همان رویه سال گذشته نیز منتشر نشده است.

    3 میلیون تومان برای هر یارانه‌بگیر

یارانه نقدی تیرماه امروز به‌حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود. با این حساب دریافتی هر نفر که از ابتدا در لیست یارانه‌بگیران قرار داشته، در مرحله شصت و پنجم به حدود 3 میلیون تومان خواهد رسید. از آذر ۱۳۸۹ و با شروع اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها تا‌کنون همواره نحوه توزیع یارانه نقدی مورد انتقاد بوده و تأییدی بر پرداخت تمامی درآمد ناشی از اصلاح قیمت حامل‌های انرژی به‌صورت نقدی وجود نداشته است ولی با این حال عمدتا حدود ۷۶ میلیون نفر در هر‌ماه متقاضی دریافت یارانه بوده‌اند، حتی زمانی که دولت فعلی طرح ثبت نام مجدد از متقاضیان نقدی را با هدف کاهش تعداد یارانه بگیران و انصراف پردرآمدها به اجرا در آورد.