به گزارش «نسیم آنلاین»، معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: 9890 میلیون دلار پروژه مشترک آب و فاضلاب بین شرکتهای ایرانی و ژاپنی تعریف شده است.
حمیدرضا تشیعی" افزود: ایران شریک خوبی در منطقه خاورمیانه برای ژاپن به منظور تولید مشترک و صدور آن به منطقه آسیای میانه و غرب آسیا است و پروژههای مشترک قابل انجام بین شرکتهای ایرانی و ژاپنی بر اساس برآورد حوزه معاونت برنامهریزی و بهرهبرداری بالغ بر 9890 میلیون دلار است.
وی با بیان این مطلب که سابقه روابط بین دو کشور ایران و ژاپن به 140 سال قبل باز میگردد، گفت: آغاز همکاریهای دو کشور در زمینه صنعت آب و برق عملیات اجرایی انتقال آب طالقان به دشت قزوین در سال 1348 بود که با ساخت سد انحرافی سنگان به طالقان و تونل انتقال آب به طول 9 کیلومتر تا زیاران و سد انحرافی زیاران و مجموعه کانالهای آبیاری دشت قزوین توسط شرکت سانیو ژاپن صورت گرفت.
وی با بیان اینکه از آن زمان تاکنون همکاری شرکتهای ژاپنی با ایران در زمینه آب شرب و تجهیزات آبرسانی و فاضلاب ادامه یافته است، افزود: با حمایت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از سال 1390 تا امسال همکاریهای بیشتری بین این شرکت با شرکتهای ژاپنی از طریق مرکز همکاریهای خاورمیانه ژاپن صورت گرفت که نتیجه آن حضور بیش از 240 نفر از مدیران میانی و تخصصی در دورههایی بود که توسط مرکز همکاریهای خاورمیانه ژاپن در اوج دوران تحریمها که تمام هزینههای آن را نیز تقبل کرد به وقوع پیوست.
معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه ژاپن یکی از موفقترین کشورها در زمینه کاهش آب بدون درآمد است، افزود: ژاپن جزو کشورهایی است که کمترین هدر رفت آب را دارد، بهگونه ای که مجموع هدررفت فیزیکی و غیر فیزیکی شبکه توزیع آب در توکیو با بیش از 12 میلیون نفر جمعیت به کمتر از 4 درصد میرسد.
وی با بیان اینکه اولین دوره تخصصی مدیران کارشناسان صنعت آب و فاضلاب در ژاپن در خصوص آب بدون درآمد و پس از آن دورههای بعدی در زمینههای تلهمتری و مدیریت انرژی، مدیریت بحران، تصفیه فاضلاب اپراتوری و ارتقای تصفیهخانههای آب و بازه کنترل کیفی برای 240 نفر صورت گرفت، اظهار داشت: هدف از بازدید مدیران و شرکت آنان در دورههای آموزشی، ارتقای سطح دانش مدیران بهرهبرداری و آشنایی با فرهنگ کاری ژاپنی و انضباط کاری، سخت کوشی و برنامهریزی درست به عنوان شاخصهای ژاپنی در انجام کار و خدمات کمی و کیفی بود.
تشیعی گفت: پس از برجام و ایجاد شرایط مناسب، یکی از اهداف ما شروع همکاری شرکتهای ایرانی و ژاپنی به ویژه در خصوص سرمایهگذاری در صنعت آب و فاضلاب، انتقال تکنولوژی مخصوصاً در بخش تجهیزات اندازه گیری، سامانههای آب شیرین کن، نشت یابی، مدیریت لجن، ارتقای تصفیهخانههای آب و فاضلاب و اجرای پروژههای آب و فاضلاب در کشور بود.
وی همکاری شرکتهای ایرانی و ژاپنی را با هدف انتقال تکنولوژی، و تولید مشترک ژاپنی و ایرانی در سایه سیاستهای نظام به منظور بالندگی صنعت آب و فاضلاب کشور بین شرکتهای خصوصی ژاپن از طریق انتقال تکنولوژی دانست و افزود: بومیسازی این صنعت در داخل کشور، ارتقای سطح دانش مدیران ایرانی و فعالیتهای مشترک شرکتهای ایرانی و ژاپنی در منطقه خاورمیانه و غرب آسیا از جمله اهداف این طرح است.