گروه اقتصادی «نسیم آنلاین»: با وجود گذشت حدود 80 روز از اجرای برجام هنوز هم تکلیف اتصال به سوئیفت و بازگشایی ال‌سی برای فعالان اقتصادی روشن نشده است. با توجه به تاکیدات مکرر رئیس کل بانک مرکزی و حتی رئیس‌جمهور در خصوص امکان اتصال به سوئیفت هنوز تعداد زیادی از فعالان اقتصادی معتقدند که دسترسی آنها به سوئیفت و ال سی مانند دوران قبل از برجام است و هیچ تغییر در روند کار آنها انجام نشده است.
اما هفته گذشته یکی از مقامات بین المللی هم رسما در این خصوص موضع گرفت. "هاینتس فیشر" رئیس جمهور اتریش در این خصوص گفت هنوز امکان اتصال بانکهای ایرانی به سوئیفت محیا نیست و مذاکره در این خصوص ادامه دارد. این اظهار نظر رئیس جمهور اتریش چندان مطابق میل دولتمردان واقع نشد و در نهایت حمید بعیدی نژاد عضو تیم مذاکره کننده هسته ای در صفحه شخصی خود به منتقدین وصل نشدن سوئیفت حمله کرد و به آنها اتهام بی اطلاعی و ناآگاهی در خصوص استفاده از این ابزار بین بانکی را زد.

به گزارش نسیم آنلاین، این در حالی است که بسیاری از فعالان اقتصادی معتقدند که بانکهای اروپایی به دلیل ترس از جریمه شدن توسط آمریکایی ها تمایلی به همکاری با بانکهای ایرانی را ندارند.
عده ای از اعضای اتاق بازرگانی هم معتقدند که قبل از اجرای برجام هم برخی از بانکها امکان اتصال به سوئیفت را داشتند، و با استفاده از بانکهای کره جنوبی، ترکیه، هند و یا چین روابط کارگزاری خود را با شبکه سوئیفت برقرار می کردند. بنابراین این انتظار در میان آنها شکل گرفته است که بعد از اجرای برجام امکان اتصال به سوئیفت به وسیله کارگزاری بانکهای اروپایی انجام شود که امروز با گذشت حدود 80 روز از اجرای برجام هنوز این انتظار برآورده نشده است. در روزهای پایانی سال گذشته ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی بعد از هفته ها پافشاری بر اتصال بانکهای ایرانی به سوئیفت تاکید کرد که هنوز دو یا سه بانک که از قبل، تحریم بودند، امکان اتصال به سوئیفت را ندارند. با این حال و با وجود اصرار بیش از حد دولتمردان به دسترسی آسان اکثر بانکهای کشور به سوئیفت و بازگشایی ال سی، «نسیم آنلاین» سراغ 20 فعال اقتصادی رفت تا نظر آنها را در خصوص اتصال به سوئیفت جویا شود.