به گزارش «نسیم آنلاین» فارس نوشت: محمدعلی طهماسبی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی امروز در حاشیه اولین همایش فناوریهای فیلمهای پلیمری در کشاورزی در مورد قاچاق میوه، اظهار داشت: مقام معظم رهبری اخیراً فرمودهاند که «کشوری با این عظمت انسان خجالت میکشد که میوه خارجی وارد میشود، منابع را به سمت تولید هدایت کنید، نه واردات».
وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی فقط واردات چند قلم میوه گرمسیری مانند موز و آناناس را مجاز اعلام کرده است، گفت: در بقیه موارد هر نوع میوه خارجی که در بازار مشاهده میشود، قاچاق است و هیچ کدام از این میوهها از مبادی قانونی وارد نمیشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این سؤال که با واردات قاچاق میوه چه باید کرد، گفت: موضوع را منعکس کردهایم، با ستاد مبارزه با قاچاق کالا جلسه برگزار شده و این موضوع توسط وزارت جهاد کشاورزی پیگیری شده، همچنین وزیر جهاد کشاورزی به همه مبادی ورودی نامه نوشته و به وزارت کشور نیز موضوع واردات قاچاق میوه منعکس شده تا سازمانها و ارگانهای مربوطه برحسب وظیفه جلوی واردات آن را بگیرند.
طهماسبی تصریح کرد: سازمان میادین میوه و ترهبار نباید اجازه دهند، تا این میوهها در غرفههایی که تحت اختیارشان است، فروخته شود.
وی همچنین بیان داشت: بنابراین اگر از کانالهای رسمی و امکانات کشور برای عرضه میوههای قاچاق استفاده نشود، میتوان تا حدودی با این امر مبارزه کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه قاچاق نشانه کمکاری سازمانها و ارگانهای مربوطه در مبارزه با امر واردات است و رئیس میدان بزرگ میوه و ترهبار نیز میگوید، ما مسئول برخورد با عرضه میوه قاچاق در میدان نیستیم، پس بنابراین این مسئولیت بر عهده چه کسی است؟ اظهار داشت: میدان میوه و ترهبار مسئولیت برخورد با قاچاقچیان میوه را ندارد، اما غرفهها را در دست گرفته و عرضه از طریق آن صورت میگیرد.
طهماسبی تصریح کرد: مبارزه با قاچاق میوه از آنجا که دستور مؤکد مقام معظم رهبری است، مسئول و غیرمسئول ندارد، مبارزه با واردات میوه قاچاق بر عهده همه است و همه در مقابل این موضوع مسئول هستند، هر کسی مسئولیت خودش را انجام دهد، میتوان با این موضوع مبارزه کرد، و گرنه همین چیزی که الان شاهد آن هستیم، اتفاق میافتد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: همچنین مسئولان باید اجازه دهند، تا در میادین میوه و ترهبار شهرداری میوههای قاچاق عرضه شود.
وی تصریح کرد: ضرر و زیان واردات میوه قاچاق فقط اقتصادی نیست، بلکه این امر بیچارگی کشاورزانی را که با ریسک بالا محصول تولید میکنند، را در بر دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: کشاورزان با ریسک بالا تولید میکنند و امید دارند که محصول را بفروشند، اما به علت واردات قاچاق میوه محصول روی دستشان میماند.
طهماسبی همچنین در رابطه با میزان واردات قاچاق میوه اظهار داشت: برآوردی از میزان واردات قاچاق میوه نداریم، اما مشخص است که مقدار آن زیاد است، چرا که به هر جا مراجعه میکنیم، میوه قاچاق به چشم میخورد.
وی تصریح کرد: یکی از وظایف رسانهها فرهنگسازی است تا مردم از خرید میوههای خارجی و قاچاق اجتناب کنند و بدانند که واردات میوه قاچاق باعث ضرر به تولیدکنندگان داخلی است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: واردات آفتها از جمله آفت مگس مدیترانهای نیز ناشی از واردات قاچاق میوه است.