مشاور مرکز مطالعات انرژی اعلام کرد که  عربستان سعودی به هیچ عنوان از حجم تولید نفت خود نخواهد کاست و افزود که در این راستا کاری از دست زنگنه هم بر نمی‌آید.

حسین یادگاری با بیان اینکه عربستان سعودی به این نتیجه رسیده که نفت شیل آمریکا به این زودی‌ها کاهش پیدا نخواهد کرد افزود که میزان تولید به آن حدی که فکر می‌شد کاهش نیافته و برآورد می شود تولید"شیل اویل" آمریکا تا سال 2020 هم ادامه داشته باشد.

به گفته وی،پس از رفع تحریم‌ها ایران می‌تواند با فروش ذخایر 500 هزار بشکه‌ای روی آب ، با فوریت به حجم صادرات خود اضافه کند.

یادگاری اظهار داشت که در حال حاضر سقف تولیدات اوپک 31.5 میلیون بشکه در روز بوده و در نشست اخیر هم مقداری به آن اضافه اما به صورت رسمی اعلام نشده است.

"اندکی قبل‌تر بیژن زنگنه درباره عدم تعیین سقف برای تولید در سازمان اوپک گفته بود که چون به تفاهم نرسیده‌ایم سقف تولیدی هم معین نشده است."

یادگاری، یکی از دلایل مهم عدم کاهش تولید نفت عربستان سعودی را کاهش ندادن تولید نفت روسیه دانست و در اشاره به احتمال جدایی ایران از سازمان اوپک و تشکیل ائتلاف جدید با روسیه، عراق و ونزوئلا گفت که به جز روسیه تعدادی از این کشورها تولید چندانی نداشته و در عین حال عراق نیز دنباله رو ایران نیست، زیرا این کشور به شدت دنبال فروش بیشتر نفت باهدف کسب درآمد بیشتر است.

این کارشناس ارشد اقتصاد انرژی اعلام داشت که کشورهای عرب سازمان اوپک پشت سر عربستان حرکت می‌کنند و به نسیم آنلاین افزود که زنگنه در نشست اوپک کاری بیشتر از این نمی‌توانست انجام دهد زیرا کشورهای دیگر دنباله رو ایران نخواهند شد.

وی،با اشاره به امکان عرضه نفت ارزان‌تر توسط ایران در بازار نفت هم گفت که این اقدام یک دور باطل بوده و عرض اندامی هم برای ایران محسوب نمی شود زیرا توان تولید ایران به راحتی به 4 میلیون بشکه در روز نخواهد رسید.

یادگاری تصریح کرد که حتی در صورت عرضه  نفت ارزان‌تر توسط ایران، عربستان سعودی هم ظرف مدت دو ماه  قیمت نفت خود در بازار را کاهش خواهد داد و با بروز جنگ قیمت‌ها، ضرر بیشتری به ایران خواهد رسید.

وی در عین حال افزود: با انجام این اقدام زنگنه به ارزان‌فروشی هم متهم می‌شود.

این کارشناس اقتصاد انرژی، رشد پایین اقتصاد چین، اتحادیه اروپا و نقش آن در افت قیمت نفت جهانی را مورد اشاره قرار داد و اذعان داشت که این وضعیت نامطلوب اقتصادی منجر به افت قیمت در محدوده 40 دلار تا پایان سال 2016 خواهد بود.

به گفته وی، بنابراین کم کردن عرضه نفت ایران تأثیری در بازار نفت جهانی نخواهد داشت و در مقابل عربستان سعودی هم جایگاه خود را به سادگی در بازار نفت از دست نمی‌دهد.

یادگاری تاکید کرد: با توجه به اقتصاد ضعیف در عرصه بین المللی و عدم کاهش تولید نفت عربستان، روسیه، لیبی و عراق افزایش قیمت نفت به سادگی امکان پذیر نیست.

وی گفت: یکی از مشکلات اوپک بحث اجماع در اساسنامه این سازمان بوده و اگر یک کشور رأی منفی دهد بحث کاهش تولید اجرایی نخواهد شد.