به گزارش «نسیم» تسنیم نوشت: علی ایرانپور درباره برنجهای آلوده اظهار کرد: حضور وزرای جهاد کشاورزی و بهداشت برای پاسخ گویی در دستور کار امروز کمیسیون کشاورزی قرار نگرفت و به بعد از تعطیلات مجلس، یعنی دو هفته آینده منتقل شد.
وی افزود: این موضوع امروز بهصورت کتبی و شفاهی توسط دو تن از نمایندگان مجلس به وزارت جهاد کشاورزی تذکر داده شد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر نیز چند صد تن برنج آلوده و تاریخ مصرف گذشته در انبارهای غرب کشور در حال نگهداری است و بناست که تاریخ آنها تمدید و دوباره در بازار مصرف عرضه شود.
وی با بیان اینکه واردات برنج به کشور در مقاطعی بیش از نیاز بوده است خاطرنشان کرد: 70 درصد برنج مورد نیاز مصرفی کشور در داخل تأمین میشود و حداکثر 30 درصد آن باید بهصورت واردات تأمین شود.
سود هنگفت واردات اجازه خودکفایی در تولید برنج را نمیدهد
ایرانپور تصریح کرد: اتلاف برنج نیز در زمان برداشت و شالیکوبی 30 درصد است که دولت با برنامه ریزیهای لازم میتواند برداشت برنج را با جلوگیری از اتلاف برنج در زمان برداشت و شالیکوبی به مرز خودکفایی برساند که در این صورت دیگر نیازی هم به واردات نخواهیم داشت.
وی اعلام کرد: بهدلیل سود بالایی که در واردات برنج وجود دارد، این مهم محقق نمیشود و افراد بسیاری بهدلیل سود هنگفت واردات برنج علاقمند به وارد کردن این محصول هستند.
برنجهای وارداتی مازاد مصرف کجاست؟
ایرانپور با یادآوری اینکه واردات برنج در مقاطعی بیش از نیاز کشور بوده است اظهار کرد: این برنج باید یا از طریق صادرات به دیگر کشورها دوباره صادر میشد یا اینکه در انبارها ذخیره شده و بهمرور مود استفاده قرار میگرفت. مسلم است که نیاز کشور در یک مقطع بهیکباره 2برابر که نمیشود.
وی گفت: برنجهایی که در انبارها ذخیره شده است در واقع همان برنجهای تاریخ گذشته بوده که متأسفانه بخشی از آنها در ماههای اخیر توزیع شده و بخش دیگری از آن هنوز در انبارها است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یادآور شد: این موضوع امروز توسط آقای مصری عضو هیئت رئیسه مجلس نیز در صحن علنی قرائت و به دولت تذکر داده شد.
وی گفت: بنده همچنین امروز تذکر کتبی به وزیر جهاد کشاورزی درباره تمدید تاریخ مصرف برنجهای تاریخ مصرف گذشته و انتقال آن به بازار دادم.
وی درباره "تمدید تاریخ مصرف برنجهای تاریخ گذشته موجود در برخی استانهای غربی کشور" افزود: وزیر جهاد کشاورزی باید در این زمینه بررسیهای لازم را انجام دهد و از هر اقدامی که ممکن است سلامت مردم را به خطر اندازد جلوگیری کند.