به گزارش «نسیم» ایسنا نوشت: عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: اگرچه تسهیلات 25 میلیون تومانی خرید خودرو تحریک مقطعی تقاضا را به دنبال داشت اما خودروسازان باید از این وضعیت درس گرفته، توجه به نیاز و خواست مشتریان را در اولویت قرار دهند.
امرالله امینی اظهار کرد: اگرچه بخشی از دلایل رکود بازار خودرو، پایین بودن قدرت خرید مصرفکنندگان است اما بخشی از مردم نیز به دلیل نارضایتی از قیمت و کیفیت خودروهای داخلی از خرید این محصولات خودداری میکنند.
وی با بیان اینکه اگر وضعیت کیفی و تنوع خودروهای داخلی مناسب بود، شاهد رکود فعلی بازار خودروسازان داخلی نبودیم، خاطرنشان کرد: مصرفکنندگان از خودروهای تکراری چون پژو و پراید خسته شدهاند و تمایل دارند بعد از دو دهه، بتوانند از خودروهای جدید و متفاوتی استفاده کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: با این حال در دو دهه گذشته خودروسازان داخلی از سرمایهگذاری لازم در حوزه تحقیق و توسعه خودداری کردند و نتوانستند متناسب با نیازهای بازار و مصرفکنندگان، خودروهای جدید و مناسبی تولید کنند.
وی افزود: در این وضعیت افزایش دو برابری قیمت خودروهای داخلی در سه سال گذشته و کاهش قدرت خرید مصرفکنندگان بهانهای شد تا مصرفکنندگان اعتراض خود را نشان داده، از خرید این خودروها خودداری کنند.
امینی با بیان اینکه کسانیکه از تسهیلات 25 میلیون تومانی خرید خودرو استفاده کردند افرادی بودند که علیرغم نیاز مبرم به خرید خودرو، از نقدینگی لازم برخوردار نبودند، تصریح کرد: با این حال دولت نمیتواند هر چند ماه یک بار مبالغ کلانی را به تسهیلات خرید خودرو اختصاص دهد بلکه این خودروسازان هستند که باید برای حفظ و بقای خود، در جهت تولید خودروهای جدید با قیمت مناسب حرکت کنند.