به گزارش نسیم، نیره پیروز بخت در یک نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید دلیل تأخیرهای پیدر پی سازمان استاندارد در اعلام نتایج آزمون برخی محصولات مانند بنزین، آب معدنی و روغن پالم در لبنیات چیست و آیا بحثهای مطرح شده مبنی بر تبانی این شرکت با برخی واحدهای متخلف را قبول دارید، اظهارداشت: با هیچ شرکتی تبانی نداریم و به عنوان مثال در مورد اعلام وجود روغن پالم در برخی محصولات لبنی اولین سازمانی بودیم که این موضوع را مطرح کردیم.
وی ادامه داد: طبق تفاهمنامهای که با وزارت بهداشت داشتیم قرار شد اگر موردی در زمینه مواد غذایی مغایر با استانداردها وجود داشت بدون رعایت سلسله مراتب این مسائل به سازمان استاندارد اعلام شود و ما نیز پیگیری کنیم.
پیروز بخت در پاسخ به سوالی درباره اینکه دلیل تأخیر در اعلام نتایج آزمون بنزین چه بوده است، آیا مشکل کمبود تجهیزات دارید یا منابع مالی شما محدود است و یا اینکه دولت از شما خواسته نتایج آرا را اعلام نکنید، گفت: هیچکدام از این موارد مطرح نبوده است، دلیل تأخیر در اعلام نتایج آزمون بنزین این بود که نمیخواستیم بدون برنامه عمل کنیم.
وی تأکید کرد: موضوع آزمون بنزین به یک بحث سیاسی تبدیل شد و مجلس به این موضوع وارد شد که ما نیز به عنوان یک ناظر بیطرف خواستیم به این موضوع وارد نشویم.
وی ادامه داد: در این شرایط دستگاههای مختلف نیز سعی داشتند بگویند که ما متولی هستیم در حالیکه استاندارد بنزین در سالهای قبل اجباری شده بود ولی از حالت اجباری شدن خارج شد که در نهایت شورای عالی استاندارد اعلام کرد این موضوع در کارگروه مشخصی پیگیری شود.
رئیس سازمان ملی استاندارد تصریح کرد: جلسات کارگروه در چند نوبت تشکیل شد و در نهایت یک برنامه مدون برای اجرا تهیه شد.
وی در پاسخ به این سوال که شما قبلاً چندین بار برای اعلام نتیجه آزمون بنزین به رسانهها و مردم وعده داده بودید، چرا در آن زمان به فکر تدوین یک برنامه نبودید؟ گفت: قصد ما این است که براساس یک برنامه عمل کنیم و نتایج آزمونها را به دولت، مجلس و مردم ارائه کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بنزین توزیعی در 8 کلانشهر مشکلی ندارد در پاسخ به این سوال که در آزمون بنزین از چند جایگاه در هر کلانشهر نمونه برداری کردهاید، گفت: این نمونه برداریها براساس استاندارد صورت گرفته ولی در حال حاضر عدد مربوط به تعداد نمونه برداریها را بهخاطر ندارم.
پیروزبخت همچنین با اشاره به نتایج حاصل از آزمون بنزین وارداتی به کشور از ابتدای سال تاکنون گفت: 66 مورد محموله بنزین وارداتی از جنوب و شمال کشور را مورد آزمایش قرار دادهایم که 3 مورد از آنها مردود بوده است ولی 63 مورد دیگر مشکلی نداشته و ترخیص شده است.
وی توضیح داد: از این 3 مورد مردودی، 2 مورد از مرز هرمزگان وارد شده که عدد اوکتان آن پایینتر از استاندارد ما یعنی 95 بوده است.
پیروز بخت اظهارداشت: طبق استاندارد ایران، امکان توزیع این نوع بنزین به شرط اصلاح و برخورداری از عدد اکتان زیر 91 در کشور وجود دارد و با توجه به اینکه 2 محموله عدد اکتان بنزین وارداتی پس از اصلاح به 92.5 رسید در نهایت اجازه واردات آن را به کشور دادیم.
پیروزبخت ادامه داد: در مورد یک محموله بنزین وارداتی از شمال اجازه ندادیم که در کشور وارد و توزیع شود.
وی با بیان اینکه طبق توافق دو هفته پیش با وزارت نفت قرار شد واردات بنزین از شمال ممنوع شود، گفت: وزارت نفت اعلام کرد که بنزین از شمال وارد نخواهد کرد.
وی در مورد آزمون بنزین توزیع شده در جایگاههای عرضه بنزین در کشور نیز گفت: ما طبق مصوبه دولت نسبت به نمونه برداری از بنزین توزیعی در جایگاهها در 8 کلانشهر اقدام کردیم و در هیچ موردی با بنزین خارج از حد استاندارد و یورو 4 روبرو نشدیم.
وی ادامه داد: در مورد یکی دو گزارش مربوط به آلودگی هوای تهران و افزایش گوگرد در هوای تهران نیز بررسیهایی را انجام دادیم و طبق اقدام مشترک با وزارت نفت، این وزارتخانه اعلام کرد که در کیفیت بنزین تولیدی در پالایشگاه شازند، مشکلاتی ایجاد شده و کیفیت این بنزین کاهش یافته است که در نهایت باعث تعطیلی 45 روزه فعالیت این پالایشگاه شد.
رئیس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه در حال حاضر تولید بنزین با استاندارد یورو 4 در پالایشگاه شازند در حال بررسی است، گفت: از سال آینده آزمون بنزین توزیع شده در 17 شهر کشور نیز جزء برنامههای کنترلی وزارت صنعت قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: همچنین طبق توافق با وزارت نفت قرار شد تمام کالاها و تجهیزات نفتی مصرفی توسط این وزارتخانه وارداتی یا تولید داخل براساس استانداردهای تدوین شده مورد بررسی قرار گیرند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بنزین توزیعی در کشور هیچ مشکلی ندارد، افزود: طبق مصوبه هیأت وزیران، میتوانیم از بنزینهای وارداتی نمونه برداری کنیم اما نمونه برداری از بنزین تولیدی پالایشگاهها جزء وظایف ما نیست.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه خودروهای ترددی در کشور با مشکل خاموش شدن مداوم روبرو هستند که برخی تعمیرکاران دلیل این مسئله را کیفیت پایین بنزین عنوان میکنند، گفت: همه مشکل خاموش شدن ماشینها به کیفیت بنزین مربوط نمیشود و ریپ زدن خودروها فقط به خاطر بنزین نیست.
وی ادامه داد: تعمیرکاران برای راحت کردن کار خود میگویند مشکل از کیفیت بنزین است در حالیکه این مسئله میتواند دلایل دیگری نیز داشته باشد.
وی در پایان از برنامهریزی برای تدوین راهبرد ملی کیفیت خبرداد و گفت: امیدواریم با تدوین و اجرای این نقشه راه، اقدام قابل توجهی در موضوع کیفیت تا پایان برنامه ششم صورت گیرد.