گروه اقتصادی خبرگزاری نسیم:"پرویز احمدی"،رئیس هیأت مدیره بانک سرمایه بر اساس تصویب هیأت مدیره و با حفظ سمت به عنوان سرپرست این بانک هم منصوب شد.

پیش ازاین خیرالله بیرانوند،نزدیک به هشت ماه، یعنی  از 26 بهمن ماه سال  93  تا  همین امشب،مدیریت عاملی بانک سرمایه را عهده دار بوده است.

بانک سرمایه درسال 84 و با سرمایه 350  میلیارد تومانی تاسیس شده که از قرار معلوم، 73 درصد سهام این بانک توسط فرهنگیان کشور خریداری شده است.

سهامداران بانک سرمایه مرکب از اشخاص حقیقی و حقوقی  بوده که  اشخاص حقیقی آن متشکل از گروه های مختلف جامعه از جمله فرهنگیان، کارکنان بانک های ملت، رفاه، تجارت، صندوق ذخیره فرهنگیان  است.

بر اساس این گزارش،20 آبان ماه سال گذشته هم با رفتن احمد درخشنده،شهاب الدین غندالی،مدیر عامل کنونی موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان برای  مدتی به عنوان سرپرست جدید بانک سرمایه معرفی شد که اندک مدتی بعدتر،خیرالله بیرانوند بر صندلی مدیریت عاملی این بانک تکیه زد.

هنوز علت مشخصی برای کناره گیری یا عزل احتمالی "بیرانوند" از مسئولیت خویش به فضای  رسانه ای  کشور درز نکرده اما به نظر می رسد که چالش های مالی فراروی این بانک سبب کناره گیری"بیراوند" از این مسئولیت شده باشد.

درست یک هفته قبلتر، مدیرعامل پیشین بانک سرمایه در نامه ای  به مدیر اداره نظارت برناشران فرابورس اعلام داشته که با توجه به تعدیلات،سود خالص پیش بینی شده برای سال مالی 94  که در مرحله حسابرسی  است برابر با 408  میلیارد ریال یعنی به ازای هرسهم 102 ریال در نظرگرفته شده هرچند که سود خالص  پیش بینی شده  برای سال  مالی منتهی به 29  اسفند ماه سال 94  حسابرسی نشده، پیشتر در سامانه اطلاع رسانی ناشران با سرمایه  4000 میلیارد ریال به مبلغ 1026 میلیارد ریال یعنی به ازای هرسهم 257 ریال اعلام شده بود.

بنابراین با توجه به نامه مورد اشاره، می توان اینچنین استنباط کرد که تعدیل نزدیک به 60 درصدی در بانک سرمایه  از فراز و فرودهای جدی پیش روی  این بانک حکایت دارد.

خیرالله بیرانوند، مدیرعامل سابق بانک سرمایه، پیشتر در گفتگوی تفصیلی خود با نسیم، از انجام توافقات جدی با وزارت آموزش و پرورش، با هدف انتقال حساب کارکنان این وزارتخانه از سایر بانک ها به بانک سرمایه خبرداده و اذعان داشت که از این رهگذر منابع هنگفتی به منابع بانک سرمایه اضافه خواهد شد.

به گفته بیرانوند، طبق مکاتبات انجام شده با بانک مرکزی، وزارت آموزش و پرورش بانک سرمایه را به عنوان بانک عامل حساب های خود معرفی کرد، هرچند که بیرانوند، در واپسین گفتگوی منتشر نشده خود با نسیم، درست پنج ماه بعد از اظهارات قبلی خویش درباره انتقال حساب فرهنگیان از بانک ملی به بانک سرمایه هم گفت که درحال حاضر حساسیتی نسبت به انتقال حساب از بانک ملی به بانک سرمایه وجود ندارد و بانک سرمایه ،در چارچوب  برنامه راهبردی خود با وزارت آموزش و پرورش  تعامل می کند.

اظهار نظری که به نظر می رسد از نا امیدی و عقب نشینی وی از عدم تحقق چنین امری دستکم در ماههای آتی حکایت داشته است.

با اینهمه،با خروج "بیراوند" از پست مدیریت عاملی بانک، گمان می رود که نامبرده به هیچ عنوان حضور در ترکیب هیات مدیره را نیزتاب نخواهد آورد هر چندکه "شهاب الدین غندالی"،مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در گفتگوی امشب خود با نسیم،تاکید داشت که "خیرالله بیرانوند" از بانک سرمایه جدا نشده و  فقط یک جابجایی شغلی داشته است.

تا این لحظه، پرویز احمدی، خیرالله بیرانوند، محمد رضا توسلی و علی بخشایش در ترکیب هیات مدیره این بانک حضور دارند که طبق قانون، جای خالی یک عضو در ترکیب هیات مدیره این بانک به خوبی به چشم می خورد.

ازا ین رو،بیم آن می رود که درصورت قرین به صحت بودن فرضیه خروج کامل "بیرانوند"از این بانک، در ترکیب هیات مدیره این بانک جای  دو عضو خالی به چشم بخورد.

موضوعی که دستکم تا اکنون"غندالی" آن را رد کرده و گفته است که "خیرالله بیرانوند"، نیروی  بانک بوده و به دلیل رفاقت نزدیک، ازترکیب  هیات مدیره بانک جدا نخواهد شد.

البته  مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، تعدیل منفی را عامل جابجایی مدیر عامل قبلی بانک دانسته و آن را یک تغییر شغلی تعبیر و تاکید کرده که خروج "بیراوند" از پست مدیریت عاملی، ربطی به استعفای وی  ندارد.

او،تاکید داشته است که در حال حاضر ،"احمدی"به همراه سایر همکاران  مشغول اداره بانک بوده و پس از تعدیل  مثبت در ماه های آتی، مدیر عامل جدید هم انتخاب خواهد شد.