به گزارش «نسیم» فارس نوشت:
محمود واعظی در مراسم آغاز هفته جهانی فضا با شعار مشارکت اظهارداشت: از این پس اگر با همت بیشتری در عرصه هوا و فضا کار کنیم،قطعاً میتوانیم سهم بیشتری داشته باشیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در گذشته با محدودیتهای همکاری علمی، فنی و مشورتی به دلیل اعمال تحریمهای ظالمانه مواجه بودیم که غربیها حتی در برنامههای مسالمت آمیز فضایی نیز همکاری نمیکردند.
وی با بیان اینکه باید خود را برای همکاریهای فضایی پساتحریم آماده کنیم، گفت: اواخر آذر همه موانع تحریم برداشته میشود، اگرچه اکنون نیز کشورهای غربی منتظر روز موعود لغو تحریمها نشدهاند. مذاکراتی را نیز آغاز کردهاند و مذاکرات در حوزه فضایی و ماهواره با کشورهای غربی خوب بوده است.
واعظی با تاکید بر اینکه عرصه فضا و ماهواره گسترده است، گفت: هنگام بازگشت سازمان فضایی به وزارت ارتباطات به مدیران این سازمان تاکید کردم که نقش پدر را داشته باشند و همه دانشکدهها و پژوهشکدهها را با هم هماهنگ کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه این سالها به ویژه امسال از نظر بودجه محدودیتهای زیادی متوجه دولت است، گفت: امید داریم که از اواخر امثال محدودیتهای بودجهای برداشته شود.
وی افزود: محدودیتهای بودجه برنامههایی که نان و آب نیستند را به عقب میاندازند که فناوری هوا و فضا از جمله این برنامه ها است.
وی گفت: همچنان که در دیگر حوزهها نیز برای مثال در برنامههای توسعه شبکه انتقال و دیتا بسیار محتاطانه پیش میرویم زیرا بیش از دیگران وضعیت بودجه کشور را میدانیم.
واعظی تاکید کرد: ارتباطات در هر زمان و در هر مکان با جدا کردن ماهواره از عرصه فعالیتهای مخابراتی قطعاً محقق نمیشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: رئیس سازمان فضایی، دبیر شورای عالی فضای مجازی نیز هست و امیدواریم اولین جلسه این شورا در دولت یازدهم هرچه زودتر برگزار و فعالیتها سرعت بیشتری به خود گیرد.
وی یادآور شد: طی 8 سال گذشته که همه شوراهای عالی تعطیل شده بود فعالیت دوباره شوراها نیازمند زمان است.
واعظی با استقبال از پیشنهاد معاون حقوقی رئیس جمهور درباره تدوین قانون فضای ملی گفت: امیدواریم این قانون هرچه زودتر تدوین و در شورای عالی فضایی تصویب شود.
واعظی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام دو برنامه اصلی کشور در زمینه هوا و فضا گفت: در اولویت نخست ساخت و پرتاب ماهواره در کشور ادامه پیدا میکند.
وی گفت: پژوهشگاه فضایی، سازمان فضایی و پژوهشگاه هوا و فضای وزارت علوم تقویت میشود که این نهادها چون در دولت گذشته متولی درست و درمانی نداشتند فکری برای بودجه آنها نشده که این مشکل در بودجه امسال رفع خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اولویت دوم گفت: باید در کشور ماهواره ملی داشته باشیم و در نقاط مداری 24 و 19 فعالیت کنیم. در این زمینه مشاوری گرفته خواهد شد که هرچه سریعتر به ماهواره ملی دست یابیم.
وی ادامه داد: حدود 7 ماه طراحی مشخصات ملی و حدود 3 سال ساخت و پرتاب ماهواره زمان میبرد با این شرط که در نوبت پرتاب نمانیم.
واعظی گفت: بنابراین در صددیم که ماهوارهای در حال ساخت را که به مشخصات مورد نظر ما نزدیک است پیدا کنیم تا زمان بخریم و در صورت نبود چنین موردی نیز از ابتدا شروع خواهیم کرد.
وی همچنین سنجش از راه دور را از جمله نیازهای ضروری کشور برای داشتن ماهواره ملی عنوان کرد.
واعظی همچنین از ورود کنسرسیومی متشکل از دولت و بخش خصوصی در حوزه خدمات ماهوارهای خبرداد و گفت: سازمان فضایی و رگولاتوری جلسات متعددی را در رابطه با ایجاد این کنسرسیوم برگزار کردند و اصول حاکم بر پروانه اپراتور ماهواره نیز در کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات تصویب خواهد شد.