مدیر عامل شرکت فروش اموال مازاد بانک ها (فام) خبرداد که از هشت بانک دولتی طرف قرارداد با این شرکت، قرار شده ،چهار بانک اموال مازاد خود را به دلیل رکود حاکم بر بازار مسکن ،در مزایده بعدی مهرماه با تخفیف 10درصدی عرضه کنند.
شرکت فروش امول مازاد بانک ها (فام) از سال 87 که فعالیت رسمی خود را کلید زده در سال ابتدایی 50 میلیارد ریال، در سال بعدی 236 ملک به ارزش 7171 میلیارد ریال، در سال 89 حدود 109 ملک به ارزش 174 میلیارد ریال، سال 90 نزدیک به 221 ملک به ارزش 867 میلیارد ریال، سال 91 حدود 319 ملک به ارزش 998 میلیارد ریال و در سال 92 نیز نزدیک به 308 ملک به ارزش 1401 میلیاردریال را به فروش رسانده است.
حسن یمنی،از رشد 50 درصدی میزان واگذاری املاک مازاد بانک ها برای فروش توسط "فام" در پنج ماه ابتدایی امسال درقیاس با همین مدت درسال گذشته خبردادواعلام داشت که شرایط کنونی اقتصاد کشور به نحوی نیست که همچون سال گذشته فروش اموال مازاد زیاد شود و افزودکه روند فروش املاک مازاد بانک ها به دلیل رکود حاکم بر بازارمسکن، نزولی است.
"بر اساس گزارش های شبه رسمی، بانک ها دستکم 15 هزار ملک مازاد در اختیار داشته که هنوز اقدام عملیاتی برای فروش آنها صورت نگرفته است."
وی ،از ارسال نامه به سایر بانک ها برای کسب اجازه از آنها با هدف لحاظ کردن تخفیف 10درصدی برای فروش امول مازاد چهار بانک دیگر خبرداد و تصریح کرد که با توجه به احتمال برگزاری 3 مزایده در مهرماه، چنانچه چهار بانک دیگر موافق باشند،املاک مازاد آنها نیز با تخفیف 10 درصدی عرضه می شود.
"از قرار معلوم، شرکت «فام» متولی فروش اموال مازاد بانکها، از سال 87 تا اکنون، در مجموع بیش از 45 مزایده برای فروش 1300 ملک به ارزش 4200 میلیارد ریال برگزار کرده است."
مدیر عامل شرکت فروش اموال مازاد بانک ها (فام) با بیان اینکه اگر املاک مازاد بانک ها فروش نرود، قانونگذار برای شرایط خاص، مواردی همچون ارایه تخفیف تا سقف 30 درصد و فروش املاک به صورت اقساطی را مد نظر قرارداده خبرداد که بانک ها طبق قانون می توانند تا سقف 30 درصد هم برای فروش اموال مازاد خود تخفیف لحاظ کنند.
وی،درباره ابلاغیه فروش املاک مازاد بانک ها توسط بورس کالا هم گفت که با توجه به اینکه سهام شرکت "فام" متعلق به بانک های دولتی بوده، بانک ها با زحمت املاک خود را برای فروش به این شرکت واگذار می کنندو افزود که بخشنامه سازمان بورس برای فروش املاک بانک ها دربورس کالا تداخلی با فعالیت شرکت "فام"نخواهد داشت و افزود که در گذشته نیز بورس کالا ، تقاضای همکاری داشته که به دلیل نوع سیستم حاکم بر آن ،نتوانستم با آنها همکاری کنیم.
وی، درعین حال اذعان داشت که بورس کالا قرار است املاک را به صورت بسته ای و مجتمع عرضه کند و در کنار آن شرط سپرده گذاری خریدار و فروشنده هم لحاظ شده است.
سازمان بورس و اوراق بهادار طی اطلاعیه ای اعلام کرده: مطابق بند(2)تبصره(4)ماده 19 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، وصول مطالبات بانک ها و موسسات مالی و اعتباری با استفاده از ساز و کار بورس کالای ایران در اولویت قرار داده شده است و ادامه داده که به این ترتیب تمام بانک ها و دستگاه های دولتی برای فروش املاک مازاد و غیرمازاد خود می توانند به جای استفاده از روش مزایده از طریق بورس کالا اقدام کنند.
پیشتر، مدیر عامل بورس کالا از نامه نگاری با بانک ها برای فروش اموال مازاد در راستای خروج از رکود خبر داده و گفته بود، با وجودی که بورس کالا آمادگی خود را برای فروش اموال مازاد تمام بانک های خصوصی و دولتی اعلام داشته، اما این موسسات در این راستا، تاکنون هیچ پاسخی به بورس کالا نداده اند.
احتمال آن می رود بورس کالا این گلایه را به دنبال آن بیان داشته که ساز وکار فروش اموال مازاد بانک ها از شهریورماه سال گذشته در تالار شیشه ای فراهم شده هر چند که بانکها هیچ چراغ سبزی به این امر از خود نشان نداده اند.